RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli mirakelmann igjen

Sist oppdatert:
Trener Luiz Felipe Scolari har en alle tiders mulighet til å bekrefte sitt rykte som mirakelmann under sommerens fotball-EM.

Han kan også sørge for å komplettere sin allerede svært så imponerende tittel-samling.

Portugal trenger en ny Scolari-kur a la den han leverte på sitt hjemland Brasil før VM i 2002, da han omformet et lag som nesten ikke klarte å kvalifisere seg til mesterskapet, til et vinnende og imponerende lag.

Ingen tradisjoner
Portugal, som Scolari trener nå, har ikke den samme tradisjonen i mesterskap som det Brasil har. Faktum er at de aldri har vunnet en eneste tittel, på tross av at de har fostret opp en rekke toppspillere som har vunnet titler med sine respektive klubblag rundt omkring i verden.

Scolari har imidlertid gjort det før, både med Kuwait, den brasilianske klubben Palmeiras og Gremio i Sør-Amerikas Libertadores Cup.

- Jeg kan ikke komme til Portugal og tro jeg ikke vil havne i EM-finalen, sa han kort tid etter at han tok over jobben som landslagstrener.

Han har vunnet Gulf Cup, Libertadores Cup og VM.

Slosskamper
Scolari er også en hissigpropp. Han har flere ganger blitt vist vekk fra innbytterbenken. Han har også vært i flere slosskamper, i tillegg til at han offentlig har gått ut og oppfordret sine spillere til å spille skittent.

Under forrige VM viste han seg som den taktikeren han er. Han omformet Brasils taktikk i forhold til motstanderen underveis i mesterskapet. Og viktigst av alt: han demonstrete den vinnerkulturen som bor i ham. Hvis den kvaliteten kan smitte over på Portugal, blir de farlige i sommerens EM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere