Gå til sidens hovedinnhold

- Kan bli mitt livs største opplevelse

Sølvgrossist Ida Alstad vil skyte Norge til EM-gull.

HERNING (Nettavisen): Det å spille for Byåsen er ikke alltid en dans på roser. Klubben er som regel med og kjemper i toppen av eliteserien, men noe særlig gullmedaljer har det ikke blitt de siste årene.

Trønderlaget må nemlig nøye seg med å være en god nummer to, bak suverene Larvik. Vestfold-laget har karet til seg det meste som er av triumfer i lang tid, og topplaget taper sjelden en hjemlig kamp.

For Byåsen-stjerne Ida Alstad er dette en smule frustrerende, og bakspilleren innrømmer at hun gjerne skulle hatt noen flere gull i medaljesamlingen. Det kan hun også få under årets EM-sluttspill.

- Du måtte minne meg på de sølvene, ja. Jeg har vel ikke tenkt så mye på det, men jeg har jo bare ett NM-gull fra før, og nå har jeg virkelig sjansen til å sikre ett nytt gull, forteller Alstad til Nettavisen.

- Det ville i så fall være det største som kan skje, og kan bli mitt livs største opplevelse, sier hun.

Tidligere har Alstad vært med å vinne bronse med landslaget. Det skjedde under VM i Kina i 2009.

- Helt herlig
25-åringen startet EM på verst tenkelig måte da hun pådro seg en strekk i ryggen på siste trening før EM startet i Norge. Dermed måtte hun stå over de to første kampene mot Frankrike og Slovenia.

Mot Ungarn var hun imidlertid tilbake for fullt, og i tapet mot Sverige i mellomrunden ble Alstad norsk toppscorer med fem fulltreffere. Totalt har hun banket inn 15 mål på fire kamper i EM.

- Jeg føler jeg har kommet godt i gang nå. Og det er helt herlig å få spille på dette laget, sier Alstad.

Og selv om bakspilleren pådro seg en smell i hånda mot Ukraina, så er hun helt klar på at det skal mer til for å stoppe henne fra å skyte Norge mot sitt fjerde strake EM-gull i Herning denne helgen.

- Det er litt stivt og ømt, og jeg kjenner at det gjør litt vondt. Sånn i kampens hete glemmer jeg vel litt bort at det gjør vondt, men utenom kamp har jeg fått beskjed av legen om å holde hånda i ro.

Tøffe dansker
Veien mot et eventuelt EM-gull er imidlertid fortsatt lang for Alstad og resten av de norske jentene, og lørdagens semifinale mot danskene ventes å bli Norges tøffeste hinder i turneringen så langt.

Det danske laget har kun tapt én kamp så langt i EM - en ubetydelig kamp mot Montenegro - og har hatt stor støtte av eget publikum gjennom hele mesterskapet. Semifinalen i Herning er også utsolgt.

- For meg er det egentlig uinteressant hvem vi møter. Vi må uansett vinne semifinalen for å gå til finale og kunne ta gull. Men det blir jo selvfølgelig en litt spesiell opplevelse dette her, sier Alstad.

- Jeg tror nok den rammen som er rundt kampen vil gi oss et ekstra gir. Det vil helt sikkert være god stemning i hallen, og stort trøkk fra publikum. Men en slik kamp er noe vil alle gleder oss til, sier hun.

HTML EMBED
Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her