Det mener skøyteekspert Ove Eriksen. Etter å ha fulgt skøytesporten i 20 år kjenner han miljøet ut og inn.

– Det er en tillitserklæring, men jeg har ikke fått noen formell henvendelse fra skøyteforbundet, sier Jarle Pedersen til Bergensavisen.

– Er du interessert i jobben om den skulle bli ledig?

– Jeg velger å vente med å kommentere dette ytterligere til forbundsstyret har behandlet saken, sier han.

Trakassering
Mandag Klokken 1400 skal skøytepresident Vibecke Sørensen og styret i forbundet avgjøre fremtiden til landslagstrener Peter Mueller. Amerikaneren skal ha kommet med verbal seksuell trakassering av skøyteløperen Maren Haugli under en middag i Berlin 31. oktober.

Dersom Mueller får fyken, mener NRKs skøytekommentator Ove Eriksen at Jarle Pedersen er en het kandidat til å ta over.

– Jeg tror nok Hans Trygve Kristiansen er et navn på den blokken, fordi han allerede er engasjert i Sverre og Maren Haugli. Også Jarle Pedersen er et aktuelt navn, det er også Johann Olav Koss. Det er mange som kan gjøre en jobb her, sier Eriksen.

OL-Utøver
Skøyteeksperten utdyper hvorfor han mener Jarle Pedersen, som har sjetteplass på 500 meter fra OL i Lake Placid i 1980, er kvalifisert for jobben.

– Han har vært landslagsløper selv, og han har fulgt skøytesporten over mange år. Han har brakt eldste sønnen Eirik til et høyt nivå, og nå har han fått frem tidenes største skøytetalent i Norge i yngste sønnen, Sverre, sier han.

Nå følger den tidligere OL-deltakeren juniorlandslaget i verdenscupen.

– Hele skøyte-Norge har sett hva Jarle Pedersen og Hans Dankertsen har fått til i Fana. De har vist at de klarer å utvikle unge utøvere, sier Eriksen. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!