*Nettavisen* Sport.

Kan bli Norges nye OL-håp i tennis

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)

Tidligere OL-deltaker: - Han har allerede blitt historisk.

15.08.12 14:35

FROGNERPARKEN (Nettavisen): Du har sikkert sett den eldste tennisspilleren på dette bildet tidligere. Christian Ruud har vært rangert som nummer 39 i verden og representerte Norge under Sommer-OL i både 1992 og 1996, i henholdsvis Barcelona og Atlanta.

Det er historie.

Nå er det sønnen Casper Ruud som kan bli den nye tennisstjernen i Norge og skrive ny norsk idrettshistorie.

- Bedre enn meg
Nettavisen møtte far og sønn under norgesmesterskapet i tennis på Frogner i Oslo.

Les også:- Ser du forskjellen.

Casper hadde nettopp tatt seg videre til finalen i turneringen og satte seg ned ved siden av faren på tribunen.

- Det er morsomt å være i finalen, sier en litt beskjeden Casper Ruud til Nettavisen, og forteller videre om sine mål for tenniskarrieren.

- Jeg har som mål å være med på en Grand Slam-turnering. For å kunne det må jeg fortsette å trene og forbedre meg, forteller han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)

Er historisk
I en alder av 14 år ble Casper Ruud historisk ved å være den første norske utøveren som tok seg til en finale i europamesterskapet i U-14-klassen.

Der tapte han riktig nok mot svenske Mikael Ymer, men prestasjonen vekker oppsikt i tennisnorge.

Christian Ruud er klar på at Casper er mye bedre nå enn det han var i den alderen.

- Casper er mye bedre enn det jeg var på den alderen. Han kan helt klart nå lang. Det er første gang noensinne at en norsk utøver når så langt i EM, sier Christian til Nettavisen.

Neste store mål for tennistalentet blir Orange Bowl, som er en form for verdensmesterskap for yngre.

- Vi reiser til USA i desember for at Casper skal få deltatt i Orange Bowl. Der får han også møte topp internasjonal motstand fra både Amerika og Asia, i tillegg til Europa.

- Casper er målrettet
Turneringsleder for Norgesmesterskapet i tennis, Jon-Erik Ross, kjenner familien Ruud godt og han tror Casper kan gjøre det skarpt fremover.

- Casper er målrettet og kan gjøre det veldig bra i de kommende årene. Han har også Christian som har vært i verdenstoppen og vet hvordan det Casper kan utvikle seg på best mulig måte, sier Ross til Nettavisen. Jon-Erik Ross er en tidligere topp nasjonal tennisspiller og har de siste 24 årene jobbet for tennisforbundet.

- Det som blir viktig er at Casper får en sunn utvikling. Jeg har sett mange eksempler på foreldre som presser barna for hardt og for tidlig, det ender stort sett med at barna går lei, forteller turneringslederen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)

Har faren som trener
- Jeg trener stort sett tennis hver dag, sier tennistalentet, som tidligere har holdt på med både fotball, bandy og golf.

Casper går i dag på NTG og får bruke en del av skolehverdagen til å trene tennis. Pappa, Christian, er også med som trener og får fulgt opp sønnen.

- Jeg er med på alle reisene til Casper og omtrent halvparten av treningene, forteller Christian.

- Høyt temperament
Casper følger mye med på både nasjonal og internasjonal tennis og er klar på hvem han har som sitt store tennisidol.

- Det er Rafael Nadal, svarer han kontant.

- Ikke din far, altså?

- Jeg har aldri sett han spille, derfor er han ikke det, begynner han, mens Christian står ved siden av og flirer, før han fortsetter:

- Jeg har hørt at han hadde et høyt temperament og at han ødela en del tennisrekkerter, avslutter Casper Ruud med et smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.