RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli saksøkt etter dopliste

Foto: Håvard Solerød (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Lekkasje av hemmelig liste kan få stygge konsekvenser for UCI.

Et stort agentbyrå i Belgia vurderer å saksøke UCI (det internasjonale sykkelforbundet) etter at det ble lekket en liste hvor UCI har gitt rytterne karakterer etter hvor «mistenkelige» de er.

Denne listen ble laget før fjorårets Tour de France. Les hele saken her.

Celio Sport & Image, sammen med rytterne som er involvert, ser på muligheten for å saksøke for ærekrenkelse av personer, og be om erstatning.

For lite testing
- I tillegg vil vi kreve total åpenhet om metodikk og vurderingskriterier for dette systemet, og total tilgang på filene til alle rytterne, heter det i en pressemelding fra byrået ifølge cyclingnews.

Det belgisk baserte byrået stiller særlig spørsmål om hvilken rolle det biologiske passet. Spesielt med tanke på hvor sjelden rytterne ble testet.

- Flesteparten av disse rytterne har ikke engang blitt testet i 2011.

Øverst på listen
En av klientene til byrået er Carlos Barredo, en av to ryttere som fikk «toppkarakter» på listen.

- Carlos Barredo, som har fått ti av ti på listen, og kan bli sett på som «fiende nummer 1» for UCI, har ikke blitt testet med tanke på det biologiske passet siden 2. oktober 2010. Derfor tror vi at problemet med troverdighet i stor grad ligger med UCI og systemet, snarere enn hos rytterne.

- Det er ingen indikasjon på en metode eller noen annen skikkelig vitenskapelig tilnærming, noe som gjør at det ikke er noen grunn til å sette disse rytterne i et negativt lys. Det er viktig å vite at rytteren ikke har noe tilgang til filen sin, og har ingen rett til forsvar, forklaring, nyansering eller oppklaring. UCI har aldri stilt spørsmål om dette, verken til rytter eller lag.

Skader sporten
Videre heter det at UCI nok en gang har skadet rytternes omdømme, og sykkelsporten generelt.

- Nok en gang har UCI satt sykling i et negativt lys, selv om det ikke er noe problem overhodet.

Noen av klientene til byrået er Carlos Barredo, Tom Boonen, Tyler Farrar, Niels Albert, Gerald Ciolek, Stijn Devolder, Karsten Kroon, Levi Leipheimer, Robbie McEwen, Michael Rogers, Gert Steegmans og Greg Van Avermaet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere