Kan bli søkkrik på tap

Foto: Reuters/Scanpix

Rafael Benítez får 145 millioner dersom han får sparken i Liverpool. Er det rart det går dårlig?

01.05.10 15:14

Den troverdige engelske avisen The Times melder lørdag at Rafael Benítez «kan komme til å ta et følelsesmessig farvel med Anfield etter kampen mot Chelsea søndag, ettersom Liverpools manager har kommet på kant med styret i klubben».

Klubbledelsen mener at Benítez bedriver et taktisk spill mens han vurderer tilbudet om å overta italienske Juventus.

Dyr mann å sparke
Kilder på Anfield sier til The Times at situasjonen blir stadig med uutholdelig for begge parter, men det er likevel et par faktorer som gjør skilsmissen komplisert.

Benítez er lovet en kompensasjon på 16 millioner pund, som etter dagens pundkurs tilsvarer cirka 145 millioner kroner, dersom han får sparken i Liverpool.

Dette er penger Liverpool akkurat nå ikke har råd til å betale, og trolig heller ikke vil ha råd til å betale før amerikanerne Tom Hicks og George Gillett har solgt klubben til nye eiere.

Avisen forteller at styret hevder at dette likevel ikke er et hinder, men i femårskontrakten som Benítez signerte i fjor, er det en klausul som sikrer ham at de 145 millionene blir utbetalt innen 24 timer etter at kontrakten er brutt.

Motivasjon for å tape
La oss gjøre et tankeeksperiment her. La oss si at Rafael Benítez for en god stund siden ble lei av konflikten med eierne og styret, og at spanjolen kom til den konklusjonen at Liverpool ikke vil kunne bli et topplag i Premier League så lenge situasjonen er som den er.

Dette er ikke helt utenkelig, er det vel?

La oss fortsette. Vi legger til det faktum at han har en kontrakt som sikrer ham 145 millioner kroner dersom han får sparken.

Da sitter vi med en manager som har gitt opp klubbledelsen, som har mistet motivasjonen, og som blir søkkrik dersom han får sparken.

Resten av tankeeksperimentet kan dere gjøre selv. Faktum er i alle fall at Liverpool har satt seg i en situasjon hvor manageren teoretisk sett kan ha motivasjon for å tape.

Les også: - De kommer til å tape med glede

Sjuendeplass
Liverpools styre vil ikke stå i veien for Benítez dersom han ønsker å flytte til Torino, det sier seg selv. Det vil spare klubben for utgiften med å sparke spanjolen, dersom det skulle bli ønskelig.

Merseysideklubben ligger på sjuendeplass i Premier League to runder før slutt, og selv om Liverpool fortsatt har et ørlite håp om å ta fjerdeplassen og dermed kvalifisere seg for Champions League, er det mest realistisk å tro at klubben ender på sjuendeplass.

Det vil i så tilfelle være en tangering av plasseringen i 1999, som hittil er klubbens tredje svakeste ligaplassering siden opprykket fra andredivisjon i 1962.

PS! The Times skriver også at en i Liverpools klubbledelse nylig kontaktet Real Madrid for å forhøre seg om muligheten for å kjøpe Rafael van der Vaart, uten at Rafael Benítez var informert om dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag