*Nettavisen* Sport.

Kan bli TV 2-eksperter

Fotballkanalen har allerede snakket med Kjetil Rekdal, mens Drillo vil bli kontaktet i nær fremtid.

02.03.08 13:35

(iOslo.no) Nylig fikk de to tidligere Vålerenga-trenerne Egil «Drillo» Olsen og Kjetil Rekdal sparken fra sine jobber. Drillo fikk ikke fortsette som irakisk landslagstrener angivelig på grunn av at han ikke var tøff nok i sin lederstil.

I tillegg skal de irakiske spillerne ha hatt vanskelig for å adoptere Drillos fotballfilosofi.

- Store navn
Rekdal takket ja til å bli trener for Kaiserslautern i fjor høst, men fikk sparken i begynnelsen av februar etter dårlige resultater.

Nå er begge i TV 2s søkelys der de er aktuelle som fotballeksperter.

- Når to så store navn er ledige på markedet er det naturlig for oss å sjekke status ved å snakke med dem. Vi ønsker å høre litt mer om planene deres fremover og se om det er ting vi kan gjøre sammen. I et land som Norge sier det seg selv at når to så store navn og innflytelsesrike personer blir ledige på markedet er det naturlig for oss å sjekke om det er interessant, sier redaksjonssjef i TV 2 Sporten Vegard Jansen Hagen til iOslo.no.

Tror du Drillo eller Rekdal egner seg som fotballeksperter? Si hva du mener i kommentarfeltet nederst.

Selv om det er interesse for de to store norske fotballpersonlighetene i TV 2 understreker Jansen Hagen at verken Drillo eller Rekdal har fått noe tilbud ennå. Han bekrefter imidlertid at det har vært kontakt mellom TV 2 og Rekdal.

Snakket med Rekdal
- Jeg har allerede hatt en samtale med Kjetil Rekdal, men det var bare for å fortelle at vi ønsker en videre dialog. I første omgang er vi enige om at vi skal snakkes igjen i løpet av mars og se det an. Jeg har ennå ikke snakket med Drillo, men har planer om å ta kontakt for å sjekke status, sier Jansen Hagen.

Rekdal har ikke svart på noen av iOslo.nos henvendelser lørdag eller søndag, men Drillo tok noen minutters pause fra skigåingen på fjellet.

- Det er jo hyggelig hvis de er interessert, men jeg ønsker ikke å kommentere dette før jeg har snakket med dem, sier Drillo høflig til iOslo.no.

I fredagens «Senkveld» på TV 2 kom Drillo med følgende frieri etter å ha blitt spurt om hva han gjør videre etter å ha fått sparken i Irak:

- Det regner jeg med går i orden. Jeg får jo tilbud fra TV 2 regner jeg med, de er jo Norges desiderte største arbeidsgiver for trenere som har fått sparken. Dere har jo en hel bunch av dem, så dere kan jo ta en til, sa Drillo mens han lo.

Ikke Nordlie-reprise
I utgangspunktet er ekspertpanelet fullt opp i TV 2, men i et år der det er rekordsatsing på fotballen kan det være behov for flere eksperter.

- Vi går inn i en sesong der TV 2 skal satse mer på fotball enn noen gang. Det skal vises Tippeliga, Adeccoliga, Toppserien, UEFA-cup, spansk fotball og i tillegg er det fotball-EM. Med en slik portefølje er vi nødt til å styrke ekspertleddet og i den forbindelse er det naturlig for oss å snakke med disse to herrene, sier Jansen Hagen.

Dersom det skulle komme så langt til at en av dem eller begge skulle få et tilbud er Jansen Hagen klar på at det ikke er snakk om noe korttidsopphold.

- TV 2 er ikke en svingdør-arbeidsplass der folk kan komme innom noen uker før de går ut i nye trenerjobber. Vi ønsker å bygge sterke team og ha en kontinuitet. Dette er viktig for oss og det er ikke aktuelt å tilby noe kortsiktig, slår Jansen Hagen fast.

Det er erfaringen med Tom Nordlie som gjør at fotballkanalen har lært.

- Vi lærte av episoden med Tom Nordlie. Det var et negativt signal at han var innom hos oss et par sommeruker og like etter dukket opp som Viking-redningsmann. Det smakte ikke spesielt godt. Det er derfor vi gjør et grundig forarbeid i forhold til Drillo og Rekdal, avslutter Jansen Hagen.

Tror du Drillo eller Rekdal egner seg som fotballeksperter? Si hva du mener i kommentarfeltet under.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag