RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli tvunget til vekt-hopp

(scanpix)
Sist oppdatert:
Det internasjonale skiforbundet vurderer å innføre en vektregel for å stoppe slankeproblemet i skihopping. Hva synes du?

Hvis den nye regelen skulle bli innført, vil mange av dagens topphoppere komme langt under «minimumsvekten» - og må velge mellom å legge på seg eller hoppe med kortere ski enn konkurrentene, skriver VG.

Aalbu glad
- Jeg har virkemidlene klare og kan gjennomføre dem raskt. Hvis forbundene ser et latent problem og kommer til FIS, kan vi diskutere dette med hopperne etter sesongen, sa hoppdirektøren i FIS, Walter Hofer, til et tysk nyhetsbyrå.

Norges hoppsjef Jan Erik Aalbu er glad for at slankeproblematikken tas på alvor.

SI DIN MENING:
Bør det bli innført en egen vektregel i hopp?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat
- Jeg er glad for at FIS jobber for et rettferdig regelverk innen hoppsporten, men det kan jo ikke være slik at vi skal endre dette nå i løpet av kort tid, sier Aalbu til VG.

Hofers idé er at man tar utøverens kroppshøyde i centimeter, minus 100, minus 10 prosent. Har hopperen har en lavere vekt enn det tallet man så kommer fram til, må han hoppe med kortere ski - og dermed få mindre bæreflate.

Tvunget til slanking
Diskusjonen raser nå i Tyskland etter at den tidligere juniorverdensmesteren Frank Löffler i ukens utgave av nyhetsmagasinet Spiegel fortalte at han ble tvunget til å slanke seg.

Det tyske skiforbundet nekter for beskyldningene, og sier at det var helt andre årsaker til at Löffler i sommer fikk sparken fra landslaget.

(NTB)

Hva synes du? Bør det bli en vektregel for hopperne? Skriv inn i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere