Kan «Boa» bli den nye Moa?

Foto: AFP PHOTO DDP / TIMM SCHAMBERGER

Tidligere Bundesliga-spiller den siste tilveksten i Vålerengas gulljagende mannskap.

31.03.11 21:27

Isaac Boakye (29) fra Ghana har blant annet spilt i fire ulike tyske toppklubber, men sto uten kontrakt da Oslo-klubben gjorde framstøt på overgangsvinduets siste dag. Boakye har signert en ettårsavtale med Vålerenga.

Spissen legger ikke skjul på at han er godt fornøyd med å ha funnet seg ny arbeidsgiver.

- Dette er stort. Det er også flott for meg å kunne begynne mitt nye liv i starten av den norske ligaen. Jeg har en god følelse nå, sier Boakye til Vålerengas nettsider.

Ghaneseren beskriver seg selv som en typisk lagspiller som kjennetegnes av sin gode innsats på banen.

- Jeg jobber hardt, ikke bare for meg selv, men for at hele laget skal gjøre det bra. Det er viktig for en spiss å både score mål og jobbe godt for laget, sier den nye VIF-spissen.

Fikk forsterkningen de ønsket
Dermed fikk likevel Martin Andresen en ny spiss på plass i spillerstallen. Dette til tross for at han tidligere på dagen mente det ikke så ut til å komme inn nye fjes.

Vålerenga forsøkte å hente Fredrikstads Celso Borges tidligere denne uka, men FFK takket nei til å selge sitt offensive ess.

Med Boakye på plass får Vålerenga uansett flere valgmuligheter i angrepsleddet.

- Boakye er en kraftfull spiss som skal inn å bidra da sentrale offensive spillerne har vært skadet inn mot seriestart. Vi ønsker en bedre dekning totalt på det offensive og føler vi har fått det nå, sier Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

Haakonsen tror ghaneseren vil passe godt inn i klubbens spillestil.

Bred erfaring fra Tyskland
Boakye har spilt for Arminia Bielefeld, Wolfsburg og Nürnberg, i tillegg til å ha vært utlånt til Mainz.

- Isaac over åtte års erfaring fra et meget godt nivå i Tyskland, og har spilt over fem år i Bundesliga. Lagene han spilte for i 2. Bundesliga rykket opp. I tillegg har han 18 landskamper og seks scoringer for Ghana, legger Truls Haakonsen til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.