Gå til sidens hovedinnhold

Kan Contador rekke Tour de France?

Du får en slags avklaring i denne artikkelen.

Alberto Contador kan rekke årets Tour de France, og han kan miste det.

CAS – idrettens voldgiftsrett – har offentliggjort at det skriftlige papirarbeidet vil bli konkludert i løpet av mai måned. En høring vil finne sted i juni, og CAS stadfester at saken vil få sin løsning i slutten av juni.

Det betyr at man med sikkerhet vil vite om Contador har blitt trodd i dopingsaken han pådro seg etter fjorårets Tour de France, ved starten av årets utgave den 2. juli. Man unngår dermed at fjorårets vinner kan bli kastet ut i begynnelsen av rittet. Noe som ville vært svært skadelige for alle de involverte partene.

Contador har hele veien nektet for å ha tatt både forbudte medikamenter og tatt blodoverføringer. I stedet skylder han på matforurensing i forbindelse med et biffmåltid han inntok under sykkelrittet.

Han ble først idømt en ettårig karantene av UCI, en avgjørelse som ble omgjort av det spanske sykkelforbundet (RFEC). Både UCI og WADA valgte å klage avgjørelsen inn til CAS, og avgjørelsen der vil være endelig.

Hvordan tror du ankesaken mot Alberto Contador ender? Ta diskusjonen i vårt diskusjonsforum!

PS! Efraim Barak fra Israel, president Quentin Byrne-Sutton fra Sveits og professor Ulrich Haas fra Tyskland vil sitte i panelet som vurderer ankesaken mot den spanske sykkelstjernen.