Kan danskene stoppe Tsjekkia?

Foto: Reuters/Scanpix

Tsjekkia strutter av selvtillit etter tre strake seire i grunnspillet. Nå venter Danmark i den siste EM-kvartfinalen. TV 2 Nettavisen følger den TV 2-sendte kampen direkte fra klokka 2045.

27.06.04 14:13

Tsjekkia har ikke bare stått fram som det kanskje beste laget i turneringen så langt. De har også en utmerket statistikk å vise til fra tidligere kamper mot Danmark.

Ønskereprise for Smicer?
På 18 kamper har de vunnet 11, mens bare én har endt med tap. Målforskjellen dem imellom er også nedslående for danskene. Tsjekkia har scoret 35 mål på dem, mens Danmark kun har nettet ti ganger. I det eneste oppgjøret i EM-sammenheng, i EM 2000, vant tsjekkerne 2-0. Da scoret Vladimir Smicer begge målene.

Nå håper Smicer og de andre veteranene på midtbanen, Pavel Nedved og Karel Poborsky, å komme lenger enn de gjorde i 1996, da det ble tap i finalen for Tyskland.

TV 2 sender kvartfinalen direkte fra klokka 2045. Sendingene begynner 2015.

Smicer, som trolig starter på benken i dagens kamp, anser Jon Dahl Tomasson for å være den største trusselen mot tsjekkerne.

Nøkkelspiller
- Han er en nøkkelspiller. Han er den største trusselen de har framover på banen. Han scorer mål fra hvor som helst. Han er den viktigste spilleren på Danmark, sier Smicer til Reuters.

Liverpool-spilleren tror på en åpen kamp.

- Jeg tror de liker å møte oss, på samme måte som vi liker å møte dem. De er litt like Nederland. Begge lagene liker å holde ballen i laget, pluss at de har vinger som er raske og som kan ta seg rundt på kanten. Det er farlig for oss, fortsetter han.

11 beste
Tsjekkia kommer til å starte med sine 11 beste spillere igjen, etter at Karel Bruckner valgte å hvile over halvparten av førsteelleveren mot Tyskland.

Danmarks har et par skadeproblemer. Niclas Jensen spiller ikke på grunn av en vond fot, mens Ebbe Sand fortsatt er tvilsom.

Vinneren av kampen kommer til å møte Hellas i semifinalen på torsdag.

Tre siste før EM:
Tsjekkia-Japan 0-1, Tsjekkia-Bulgaria 3-1, Tsjekkia-Estland 2-0.
Danmark-Skottland 1-0, Estland-Danmark 2-2, Danmark-Kroatia 1-2

FIFA-rankingen: Tsjekkia - 11. Danmark - 15.

TV 2 Nettavisens tips: Tsjekkia-Danmark 2-1

Sannsynlige lag:

Tsjekkia (4-4-2) Petr Cech - Zdenek Grygera, Tomas Ujfalusi, Rene Bolf, Marek Jankulovski - Karel Poborsky, Tomas Galasek, Tomas Rosicky, Pavel Nedved - Milan Baros, Jan Koller.

Danmark (4-4-2) Thomas Sorensen - Thomas Helveg, Martin Laursen, Rene Henriksen, Kasper Bogelund - Jesper Grønkjær, Thomas Gravesen, Daniel Jensen, Martin Joergensen - Ebbe Sand/Claus Jensen, Jon Dahl Tomasson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.