RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

Kan de stoppe Real Madrid?

Frode Olsen utelukker i alle fall ikke at det skjer.

Sju seirer på sju forsøk og 24-4 i målforskjell. Real Madrids nykomponerte stjernegalleri har vært en ubetinget suksess både i serien og Mesterligaen så langt. Spørsmålet er likevel om oppturen kan få en brå stopp søndag kveld.

Da møter hovedstadslaget omsider en motstander som kanskje kan utfordre dem.

Da venter nemlig Sevilla på bortebane.

Storform
Sevilla tapte riktignok 0-2 borte for Valencia i serieåpningen, men etterpå har alt fungert. Etterpå har de faktisk levert bortimot like godt som Real Madrid, noe seks strake seirer og imponerende 18-2 i målforskjell vitner om. Formen er også intakt. I midtuka ble Rangers slått med hele 4-1 i Skottland i Mesterligaen.

Spanske fotballeksperter spør selvfølgelig: Kan Sevilla utfordre Real og Barcelona i år?

Nettavisen har tatt en prat med tidligere Sevilla-keeper og nåværende TV 2-ekspert Frode Olsen.

Hva tror han?

- Jeg er faktisk litt overrasket over at Sevilla har gjort det så godt til nå, begynner han.

- Det var en del turbulens før sesongstart. Luis Fabiano var sur og Frederic Kanoute var halvskadet. Jeg besøkte dem på trening noen dager før sesongstart, og da var sportsdirektøren faktisk ganske stresset, fortsetter han.

Da overgangsvinduet stengte hadde Sevilla likevel sikret seg to klare forsterkninger i løpet av sommeren. Didier Zokora ble hentet fra Tottenham for å ta den defensive midtbanerollen, mens spiss Alvaro Negredo kom fra Real Madrid.

Med Kanoute, Fabiano og Negredo å velge mellom helt på topp, smaker det faktisk av fugl så langt.

- De har fått bra konkurranse om plassene helt framme, og har også beholdt en del av spillerne i sentrallinja. De kommer til å bli nummer tre eller fire, men nei, de kan ikke utfordre Real eller Barcelona over en hel sesong, sier Olsen.

- Vi har de beste spissene
Didier Zokora er imidlertid ikke enig. Den snakkesalige ivorianeren har preget overskriftene de siste ukene med følgende titler:

- Vi har Spanias beste spisspar.

Ja, for han mener at duoen Fabiano/Kanoute er bedre enn det Real Madrid og Barcelona kan vise til i samme posisjon.

Og:

- Ja, med så mange fantastiske spillere i laget, så kan vi matche Real og Barcelona.

Og kanskje har han også et poeng. I fjor vant riktignok Real Madrid 4-2 i Sevilla, men Sevilla vant i Madrid, og sto før den sesongen med seks seirer og én uavgjort på de siste sju hjemmekampene mot Real Madrid.

Spillestilen bør også kunne passe godt mot Real. De spiller tidvis perfekt kontringsfotball, ligger gjerne lavt for så å angripe med «dødelig» kraft når de rette bruddene kommer.

- Det er i alle fall ikke utenkelig at Sevilla kan vinne over Real Madrid på hjemmebane søndag. De har ligaens beste publikum til å fyre opp laget, og skal jeg prøve å være objektiv, så vil jeg tippe 2-1 til Sevilla, sier Frode Olsen lett humrende.

- Én kamp kan avgjøre
Olsen tror uansett fortsatt at Barcelona er Spanias beste lag.

- Barcelona fremstod i fjor som et mye bedre lag enn Real Madrid. I år var man spente på skiftet av Samuel Eto´o mot Zlatan Ibrahimovic, men det ser ut til å gå bra. Får de i gang Andres Iniesta igjen, så mener jeg fortsatt at Barcelona er best av de to.

- Det blir imidlertid som en brytekamp mellom Rønningen-brødrene. Det blir avgjort på en knivsegg. Ingen av dem kommer til å tape mange kamper, og ett enkelt tap, for eksempel når Real møter Sevilla søndag, kan fort avgjøre hele gullstriden.

Sevilla - Real Madrid er kveldskampen søndag i La Liga.

PS. Cristiano Ronaldo pådro seg en liten skade da Real Madrid vant i Mesterligaen denne uka, men sa ifølge Reuters fredag at han spiller mot Sevilla.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere