Gå til sidens hovedinnhold

Kan denne mannen passere Schleck?

Det mener i hvert fall Pierre Rollands sjef.

Norge hadde to ryttere med i årets Tour de France, og kunne utrolig nok smykke seg med fire etappeseirer.

Frankrike hadde aller flest ryttere på startstreken, 45 i tallet, men var likevel overlykkelige over den ene etappeseieren de fikk.

Pierre Rollands triumf på L’Alpe d’Huez viste at den sovende sykkelkjempen er i ferd med å våkne til live igjen.

Voeckler og Rolland
Vi har ikke glemt Thomas Voeckler. Den angrepsvillige og tapre kapteinen hos Team Europcar, gjorde nok en gang en strålende prestasjon på hjemmebane.

Denne gangen ble det ingen etappeseirer (han har to på samvittigheten tidligere), men det ble både gul trøye (underveis) og til slutt en imponerende fjerdeplass i sammendraget.

Vockler har allerede rukket å bli 32 år, så det er liten tvil om at sju år yngre Rolland er mannen franskmennene ser mot i forhold til framtiden.

Sterkere enn Schlecks?
Generalmanager Jean-René Bernaudeau forteller i et intervju med cyclingnews.coms franske korrespondent, at han ikke ser noen grenser for hva vinneren av den hvite ungdomstrøyen kan få til i årene som kommer.

- Årets Tour de France hjalp Pierre en hel del. Thomas Voceklers gule trøye forvandlet ham. Det har blitt sådd tvil rundt mine gutter en god stund, og nå kunne de slå tilbake, forteller Europcar-sjefen.

- Kan Pierre Rolland vinne Tour de France en dag?

- Hvorfor ikke? Dersom Schleck-brødrene kan vinne touren, kan Pierre Rolland også gjøre det. Han kan følge dem i fjellene. I år kunne han fulgt Andy Schleck på Galibier, men han valgte å forbli i gruppen til Voeckler. Dessuten tror jeg Pierre er sterkere enn brødrene på tempo. Neste år får vi også nye temposykler som gjør at vi kan tjene 30 sekunder per 20 kilometer, sier han til cyclingnews.com.

Tror på lagkompisen
Rekkekamerat Voeckler har også vedgått at han nok er «for gammel til å vinne Tour de France».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Overfor procycling.no - i forbindelse med Grimstad Sykkelfestival - pekte også Europcar-kapteinen i 25-åringens retning:

- Jeg tror den neste franske mesteren blir Pierre Rolland, fortalte Voeckler den gangen.

- Vi har forventet mye av ham i tre år, og han bekreftet i årets tour hva han er kapabel til. Det kan bli vanskelig å vinne de neste par årene, men om vi ser 4-5 år fram i tid tror jeg nok at vi har en fransk Tour de France-mester igjen, la han til.

Tomrom siden Hinault
Franskmennene har lengtet etter en nasjonal helt i sammendraget, siden Bernard Hinault vant rittet for siste – og hans femte – gang i 1985.

Sommerens opptur bærer i hvert fall bud om at sykkelnasjonen er på vei oppover igjen.

I rekkene under Rolland gror det også godt. Det fikk blant annet verden se under Sykkel-VM i København. Arnaud Demare (FDJ-BigMat) vant U23-fellesstarten foran lagkompis Adrien Petit (Cofidis).

Du kan lese mer om morgendagens sykkelstjerner i denne artikkelen!

Kommentarer til denne saken