RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan denne mannen slå Cavendish?

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
En jockey, en bokser, en stuper, en dartspiller, en aker og Mark Cavendish.

Som observante lesere sikkert har fått med seg, er i vi inne i en periode av året da det formelig florerer av forskjellige kåringer. Noen av disse henger skikkelig høyt, og i dette sjiktet ligger blant annet prisen BBC Sports Personality of the Year.

I 2009 tok Manchester United-stjernen Ryan Giggs en velfortjent pris. Syklisten Mark Cavendish endte på fjerdeplass i kåringen.

Da BBC offentliggjorde årets 10 kandidater, var 25-åringen fra Isle of Man igjen blant de utvalgte:

- Folk i sykkelmiljøet har kanskje sett på sesongen min og ment at den var mindre skinnende enn fjorårets, men jeg føler årets nominasjon plasserer den i riktig kontekst, forteller Cavendish til cyclingnews.com.

Verken Rooney eller Beckham
Og selv om fotballpersonlighetene mangler (det kan jo ha noe med Englands VM-innsats å gjøre) denne gangen, er det litt av et stjerneheat HTC-rytteren skal opp mot. Og de nominerte er:

Bokseren David «The Hayemaker» Haye som to ganger har forsvart verdensmestertittelen i tungvekt. Stuperen Tom Daley som i en alder av 16 (!) år vant to gull under samveldelekene i India. Tenåringen vant for øvrig juniorprisen til BBC allerede i 2007.

Les også: BBC-pris til Cavendish?

På lista finner man også golferne Graeme McDowell og Lee Westwood, akeren Amy Williams, sjukjemper Jessica Ennis, dartspilleren Phil Taylor og cricketstjernen Graeme Swann.

Favorittjockey
Blant de mer «kuriøse» innslagene finner man for øvrig en av storfavorittene. Jockey'en Tony McCoy står lavest i odds hos bookmakerne. Cavendish er ikke uenig at den 36 år gamle nordiren har gjort seg fortjent til prisen.

- Jeg synes Tony McCoy fortjener å være favoritten etter den sesongen han har hatt. Han har sementert en arv til evig tid, mener Cavendish.

McCoy vant blant annet Grand National denne sesongen i sitt 15. forsøk. I løpet av en innholdsrik karriere har han over 3.000 seirer under beltet og har blitt champion jockey hele 15 ganger.

- En stor ære
Cavendish er selv nominert for sine fem etappeseirer under Tour de France og tre i Vuelta a España - der han også hentet hjem poengtrøya.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sesongen hans startet imidlertid elendig med tannproblemer og manglende resultater. Faktisk tok han ikke sin første etappeseier før 2. etappe av Volta a Catalunya i slutten av mars.

- Det er en stor ære i bare det å bli nominert til prisen. Sir Chris Hoy vant prisen i 2008 (etter å ha vunnet tre banegull under OL i Beijing), og sykling har hatt ryttere som Bradley Wiggins, Rebecca Romero og Nicole Cooke på listen de siste årene. Det hadde vært glimrende å ende blant de tre fremste, forteller Cavendish.

BBC deler ut årets pris under et direktesendt TV-show den 19. desember. Fram til den tid er det opp til TV-seerne å bestemme hvem som fortjener å bli utnevnt til årets TV-personlighet på De britiske øyer.

Du kan lese mer om prisutdelingen her!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere