RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan denne mannen stoppes?

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Didier Drogba satte en støkk i Arsenals tittelamibsjoner, og løftet Chelsea tilbake til tabelltopp.

CHELSEA - ARSENAL 2-0:

- Det må stoppe en gang.

Ordene tilhører Arsenal-manager Arsene Wenger, og det var det eneste han hadde å si til det faktum at det er ingen andre lag Didier Drogba scorer oftere mot enn Arsenal. Ivorianeren hadde før søndagens oppgjør ti mål på elleve kamper.

Vel, det stoppet i alle fall ikke søndag. For etter halvspilt førsteomgang hadde Drogba allerede notert seg for to nettkjenninger og økte dermed snittet til ett mål hver gang han spiller mot Arsenal.

- Jeg aner ikke hvorfor jeg scorer så mange mål mot Arsenal, sier Didier Drogba til Sky Sports etter kampen.

Men noe av årsaken er nok at Arsenals smågutter har lite å stille opp med mot Chelseas råsterke ivorianer.

Og med de to målene sørget også Drogba for å gjøre kampen om tittelen til en kamp mellom kun to lag.

For skal Arsenal vinne Premier League nå, må det skje et mirakel.

I stedet ser det ut til at det er de to gigantene Chelsea og Manchester United, med hver sin superspiss, som skal gjøre opp om ligagullet. For akkurat nå ser både Wayne Rooney og Didier Drogba utstoppelige ut.

Drogba-herjing
Allerede etter fem minutter hadde Arsenal-forsvaret vært nær ved å servere Drogba alene med Manuel Almunia, men Wengers gutter fikk ryddet opp i siste liten.

Men det tok likevel bare sju minutter før Drogba hadde notert seg for sitt første mål. Denne gang var det den vrakede landslagskapteinen John Terry som serverte spissen. Terry raget høyest på et hjørnespark og fikk headet ned til Drogba på bakerste stolpe. Kraftspissen dunket enkelt inn 1-0 på åpent mål.

- Den første corneren er mål, da er vi ikke konsentrert og fokusert nok fra start, sier en meget skuffet Arsene Wenger etter kampen.

Arsenal kom seg riktignok fort til hektene igjen og hadde en stor mulighet til å utligne. Pasningen fra Cesc Fabregas til Andrei Arsjavin var perfekt, men avslutningen fra russeren ble reddet mesterlig av Chelsea-keeper Petr Cech.

Og da Arsenal ikke klarte å utnytte ballinnehavet sitt var det duket for en klassekontring av Chelsea. Frank Lampard satte fart sentralt i banen, fikk spilt fri Drogba på siden. Der dro han seg forbi både Thomas Vermaelen og Gaël Clichy og dunket ballen forbi Manuel Almunia.

Utrolig nok var det likt mye av det som skjedde forrige helg da Manchester United knuste Arsenal. Også da ble Wengers mannskap kontret i hjel. Ironisk nok, med tanke på at Arsenal på sitt beste er kanskje verdens beste kontringslag.

- Det er vanskelig å svelge et slikt tap, når vi er det beste laget gjennom hele kampen. Jeg er veldig stolt av prestasjonen vår, men Chelsea forsvarte seg godt, sier Wenger.

Lite rom for Arsenal
Men med marerittstarten hadde da også Arsenal mistet muligheten til å kontre mot hjemmelaget. For Carlo Ancelottis gutter la seg lavt og tvang Arsenal til å spille på tvers. Og kom de seg til innlegg maktet ikke Arsjavin eller noen av de andre Arsenal-spillerne å komme seg til ballen.

Og slik skulle det fortsette etter pausen, der Chelsea så ut til å kontrollere kampen og vente på de mulighetene som skulle by seg.

Men Arsenal skulle da også skape nok av sjanser til å gjøre oppgjøret spennende. Men det stokket seg for de rødkledde da de kom seg inn i boksen. Enten rotet de det til for seg selv eller så var Petr Cech i det umenneskelige hjørnet.

Nærmest kom Arsenal da Cech først reddet et frekt frisparkforsøk av Cesc Fabregas, som William Gallas var nær ved å styre i mål. Nicklas Bendtner plukket opp returen fra Cech, men ble felt av Ashley Cole. Dommer Mike Dean lot seg imidlertid ikke overbevise, og lot spillet gå.

Arsenal ble snytt for en klar straffe og en mulighet til å gjøre kampen spennende. Det irriterte Wenger, som også lot seg provosere av det han mente var drøying av tid fra Chelseas side.

- Vi burde fått to straffespark. I tillegg drøyde Chelsea tid i alle situasjoner, til og med tilskuerne hjalp sørget for å drøye tid ved å nekte å kaste ballen til spillerne. I England så blir det en farse, sier Wenger.

Nesten hattrick for Drogba
Og selv om Arsenal løftet seg mot slutten, var det Chelsea som skulle komme nærmest nok et mål. Og nok en gang var det Drogba som sto for magien. Et frispark like utenfor feltet ble smelt i tverrliggeren.

Drogba lyktes dermed ikke i score hattrick, men de to målene fra førsteomgangen var likevel nok til å sikre Chelsea tre poeng og fortsatt tabelltopp.

- Jeg trodde jeg fikk hattricket, men uansett er det viktigste at vi fortsatt leder ligaen, avslutter banens beste spiller, Didier Drogba.

Arsenal på sin side må finne seg i å være outsidere til tittelen, for avstanden opp til Chelsea er på hele ni poeng og opp til Manchester Unied er det sju. Det er ikke umulig, men Wenger innrømmer at de nå kun er outsidere til tittelen.

- Ja, nå er vi outsidere. Men jeg tror alle lagene vil tape poeng på slutten. Uansett må vi først og fremst vinne vår neste kamp, så får vi se hvor vi står da, avslutter Wenger.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere