RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Kan dere toppe dette, Vaughters?

Sist oppdatert:
- Det kan bli tøft, men vi skal prøve, lover Garmin-sjefen.

- Det blir betraktelige endringer på taktikken i forhold til årets ritt. Vi vil nok en gang ha mange kort å spille på, men skal spille dem på en annen måte, lover Garmin-sjef Jonathan Vaughters.

Han snakker om neste sesongs høydepunkt, Tour de France.

Sommerens kortspill i samme ritt ble belønnet med seier på lagtempoen, gul trøye i sju dager, og tre individuelle etappeseirer.

Det er vel ingen overdrivelse å ymte frampå at Thor Hushovd var en viktig bidragsyter til denne fangsten.

- Det kan bli tøft å overgå det vi gjorde i år, men vi skal prøve, sier Garmin-sjefen til VeloNews.

Uten Hushovd
Neste år sykler nordmannen for BMC Racing, mens Vaughters fremdeles har Tyler Farrar og Heinrich Haussler å spille på i spurten.

- Jeg ser mange avslutninger som bør passe Tyler, forteller Vaughters.

- Vi kommer til å ha flere mål underveis i rittet, slik vi alltid har. Vi kommer til å ha et lag som kan prestere på de riktige stedene gjennom hele rittet.

Den andre delen av maktbalansen blir selvsagt sammenlagtryttere som Ryder Hesjedel, Christian Vande Velde og Tom Danielson.

Tøff kamp om plassene
Løypeprofilene indikerer allerede at med tempostyrke, snarere enn klatrestyrke, kan glede seg til 2012-utgave av det franske etapperittet.

- Det ser virkelig lovende ut både for Christian og Tom. Selv om disse guttene er slanke, er de omtrent like gode på tempo som på å klatre. Derfor er dette en god rute for disse rytterne, mener Vaughters.

Ryttere som David Millar, Dave Zabriskie og Daniel Martin har nok også skumle planer om å sprenge seg inn på Garmins Tour de France-mannskap innen kalenderen viser slutten av juni måned.

Neste års Tour de France starter i Beliga og Liège den 30. juni, neste år.

PS! Overfor procycling.no har Thor Hushovd snakket ut om tiden i Garmin-Cervélo og forholdet til generalmanager Jonathan Vaughters. Les den saken her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere