RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan det skje et mirakel på Wembley?

Foto: Andrew Yates / Afp / NTBscanpix
Sist oppdatert:
Swansea mot Bradford i ligacupfinale søndag. Er det rått parti eller?

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Endelig opptur for City
Oddstips 2: Malaga merker kjøret
V64 Bergsåker: Robert Bergh i hetluften

Søndagens tippekupong består av ligacupfinalen i England, den består av tre kamper fra Primera, fire kamper fra spansk Segunda, en kamp fra tysk Bundesliga, to kamper fra Ligue 1 i Frankrike og prestisjeoppgjøret i Serie A mellom byrivalene Inter og Milan. Bonuspotten er på ca 750 000 kroner denne søndagen og tippefristen er kl 16.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Bradford - Swansea
League Two-laget Bradford har altså spilt seg frem til ligacupfinale på Wembley og i utgangspunktet må vi tro at Swansea er svært tilfreds med en slik motstander. Det har ikke vært noen "walk in the park" for Bradford frem hit, laget har eliminert Premier League-klubben Wigan, Aston Villa og Arsenal for å komme hit. Det har selvsagt gått utover seriespillet der laget kun har maktet en seier på de åtte siste seriekampene (1-2-5). Ingen spesielle mannskapsproblemer for Bradford.

Overraskende nok valgte Michael Laudrup å spare store deler av førsteelleveren borte mot Liverpool sist helg og da fikk Swansea som fortjent (0-5). Overraskende all den tid Swansea henger bra med i toppen, men Laudrup er nok svært sugen på triumfer i sin første sesong som Swansea-manager. Swansea som har alt å tape her, mens Bradford har alt å vinne. Chico Flores (f) rekker ikke kampen, men ellers er det ingen problemer med mannskapet for Michael Laudrup.

Så lenge Bradford allerede har slått tre Premier League-lag på veien hit, må vi nesten gi laget vinnersjanse også i selve finalen, selv om Swansea i utgangspunktet skal ta denne greit. HUB.

2. Real Betis - Malaga
De tre neste kampene er alle hentet fra Primera Division i Spania. Fem på rad uten seier for Betis nå, som var heldig som slapp med 0-1 borte mot Espanyol sist søndag. Har faktisk ikke scoret i noen av sine fire siste seriekamper. Har dermed falt fra 4. til 8. plass på tabellen med sine 36 poeng, men er det kun seks poeng opp til Malaga på 4. plass. Svært variable 5-2-5 hjemme i Sevilla. Toppscorer Ruben Castro er imidlertid tilbake til denne kampen, det samme er Alex Pozuelo og Chica.

Malaga holder altså koken og er inne på den viktige 4. plassen som gir Champions League-kvalik. 3-2-1 på de seks siste seriekampene og skaffet seg et greit utgangspunkt i Champions League tirsdag ved å tape 0-1 borte for Porto i første kamp. 5-3-3 på bortebane i Primera er solide bortesifre. Manuel Iturra og Duda er tilbake siden forrige seriekamp, Eliseu og Jesús Gámez er dog fortsatt skadet.

Det står 2-5-1 på de åtte siste tilsvarende her i Sevilla. Søndag har vi bra feeling for at hjemmelaget kan komme tilbake på vinnersporet. H.

3. Atletico Madrid - Espanyol
Til tross for en sen Falcao-scoring borte mot Rubin Kazan i Europa League torsdag, røk Atletico ut av den turneringen ettersom hjemmemøtet endte med 0-2 tap. Det var forsåvidt en styrt exit all den tid Atletico reiste til Moskva uten åtte av sine beste menn. I mellom disse kampene slo Atletico til med 3-0 seier borte mot Valladolid forrige helg, og beholdt dermed sitt forsprang på fire poeng ned til Real Madrid på 3. plass. Etter Real Madrids 2-1 seier mot Deportivo lørdag kveld, er den avstanden nå kun ett poeng. Smått fenomenale 12-0-0 på hjemmebane i serien denne sesongen. Atletico kan stille helt skadefritt i kveld.

Godtgående Espanyol innfridde vårt oddstips sist søndag med 1-0 seier hjemme mot Real Betis og har dermed 6-4-1 på de elleve seriekampene den nye treneren Javier Aguirre har hatt ansvaret. Er tross dette ikke bedre enn nummer 12 på tabellen, da innledningen på sesongen var meget svak. 2-4-5 på bortebane er ikke spesielt imponerende. Wakaso Mubarak, Raul Baena og Sergio Tejera er fortsatt ute.

Det står 4-0-1 på de fem siste tilsvarende, før eller siden ryker nok Atletico på poengtap hjemme og det kan skje søndag mot formsterke Espanyol. HU.

4. Celta Vigo - Granada
Fire poeng opp til sikker plass for Celta Vigo når 14 serierunder gjenstår. Her debuterer den nye treneren Abel Resino for et Celta-lag som ikke har bedre enn 1-2-7 på sine ti siste seriekamper, og slike tall blir det som kjent nedrykk av. 4-4-3 på hjemmebane er imidlertid ikke så aller verst. Enrique De Lucas, Toni Rodríguez og Borje Oubina er tilgjengelige igjen siden sist, mens Hugo Mallo, Samuel Llorca og Antonio Tunez fortsatt er skadet.

Granada har seks poeng ned til Celta Vigo og gjorde en bra hjemmematch mot Barcelona sist helg (tap 1-2). Har faktisk vunnet fire bortekamper denne sesongen (4-1-7), og formen viser fine 3-1-2 på siste seks. Stiller med helt identisk tropp som mot Barcelona og har fått veldig godt betalt både mot Real Madrid tredje sist og mot Deportivo La Coruna nest sist.

Trenerskifter er ofte gunstig og Celta har fått dårlig betalt denne sesongen. Vi tror Resino får en pangstart som ny trener. H.

Norsk Tipping

5. Villarreal - Las Palmas
De fire neste kampene er alle hentet fra Segunda division i Spania. Meget hjemmesterke Villarreal (8-3-1) er på 6. plass i Segunda og holder altså den nederste playoffplassen. En sørgelig svak bortestatistikk (2-7-5) hindrer laget fra å ligge høyere på tabellen. Men det er kun seks poeng opp til Almeria på 2. plass og direkte opprykk. Tre seire på de fire siste hjemmekampene.

Las Palmas er a poeng med Villarreal, men dårligere målforskjell gjør at laget er på plassen bak. Også Las Palmas har sin klare styrke på hjemmebane (8-4-2), borte er det som med Villarreal svake tall (3-3-6). Står med fem på rad uten seier på fremmed gress og de tre siste er alle tapt.

To svært typiske hjemmelag dette altså, og Villarreal skal ha bra muligheter til å ta sesongens niende hjemmeseier. H.

6. Elche - Huesca
Serieleder Elche har tolv poeng ned til Almeria på 2. plass og tretten poeng ned til Alcorcon på 3. plass og når 16 serierunder gjenstår, er det mye som tyder på direkte opprykk for Elche. 8-6-0 på de 14 siste ligakampene forteller om et lag i knallform og hjemme står laget med praktfulle 11-1-0.

Da er det verre stilt med Huesca som ligger femte sist og altså såvidt er inne på trygg plass, men er det kun ett poeng ned til Mirandes under streken. Tre seire på de fire siste seriekampene gir likevel håp, selv om seirene er kommet mot lag på nedre tabellhalvdel.

Elche har altså vunnet elleve av tolv hjemmekamper og da tror vi ikke bortesvake Huesca lager trøbbel her. H.

7. Almeria - Ponferradina
Almeria holder altså 2. plassen og direkte opprykk i øyeblikket, men det er kun seks poeng ned til 8. plassen. Brukbare 3-3-1 på de sju siste seriekampene og hjemme står laget med 7-4-2. Var i trøbbel borte mot Guadalajara sist helg og kom under 0-2 der, men hentet seg inn igjen og berget 2-2.

Motstander Ponferradina er på 11. plass med sine 38 poeng, men har altså kun to poeng opp til Villarreal på 6. plass. Også Ponferradina har sin klare styrke på hjemmebane (8-2-4), borte er det lengre mellom lyspunktene (4-0-8). Og nå kommer laget fra tre strake tap.

Hjemmebanefordel her altså og vi tror ikke Almeria taper denne. H.

8. Girona - Cordoba
Toppoppgjør mellom Girona på 4. plass og Cordoba på 5. plass og begge lagene er altså inne på playoff. Girona har i likhet med svært andre lag i denne divisjonen sin klare styrke på hjemmebane (8-2-2), mens bortetallene er svake 4-4-6. Med 42 poeng er det likevel kun fire poeng opp til Almeria på 2. plass. Svake 1-3-4 på de åtte siste seriekampene og stygge 2-5 borte for Las Palmas sist helg.

Cordoba er poenget bak på sin 5. plass og har flotte 4-3-0 på sine sju siste seriekamper. Også Cordoba har sin klare styrke på hjemmebane (8-3-3), borte er det langt mellom lyspunktene (3-5-4), men 2-2-0 på de fire siste borte forteller om bedring.

Formløse Girona opp mot formsterke Cordoba. Vi føler alle tegn må med her, selv om det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende. HU.

9. Greuther Fürth - Bayer Leverkusen
Tabelljumbo Greuther Fürth står med en seier på de 20 siste seriekampene, men har ikke mer enn fire poeng opp til Hoffenheim på tredje siste plass, som gir playout mot lag nummer tre i 2. bundesliga. Har faktisk ikke vunnet en eneste hjemmekamp denne sesongen (0-3-8) og står med fem strake tap.

Bayer Leverkusen er ute fra Europa League etter å ha tapt både hjemme og borte for Benfica. Etter tre seriekamper uten seier (0-2-1) slo laget tilbake sist helg med 2-1 seier hjemme mot Augsburg. Holder en sterk 3. plass i Bundesliga med sine 41 poeng og har tre poeng ned til Eintracht Frankfurt på 4. plass som også har en kamp mer spilt. Brukbare 4-3-4 på bortebane.

Det er ikke lett å argumentere for hvorfor vi skal markere for hjemmeseieren her, men før eller siden vinner Greuther Fürth en hjemmekamp og kanskje skjer det allerede søndag. HUB.

10. Bordeaux - Brest
Så er det over til fransk Ligue 1. To tap på rad for Bordeaux som røk hele 0-4 hjemme for Lyon sist helg. Er på 9. plass på tabellen med sine 38 poeng, men det er kun sju poeng opp til Nice på 4. plass (som også har spilt en kamp mer). Sliter med å avgjøre på eget gress (4-6-2) og det normalt hjemmesterke laget har faktisk tatt flere poeng borte (5-5-3).

Nede på 16. plass finner vi Brest som kun har to poeng ned til Evian under streken. Ursvake 2-2-9 på bortebane. etter fire strake tap, ble det en liten opptur med 1-1 hjemme mot Ajaccio søndag.

0-2 og 1-1 i de to siste tilsvarende og her synes U-faren høy. HU.

11. Paris Saint-Germain - Marseille
Etter 8-1-0 på ni seriekamper, så det ut som hardtsatsende PSG skulle cruise inn mot et forventet seriegull. Men sist helg kom nedturen da laget tapte 2-3 borte for svakt plasserte Sochaux. 13 serierunder før slutt har PSG tre poeng ned til Lyon på 2. plass og fem poeng ned til søndagens motstander Marseille på 3. plass. 8-3-2 hjemme i Paris. David Beckham får sin debut for PSG i kveld, og kan faktisk også få starte kampen.

Marseille har nesten identiske tall hjemme (7-2-3) som borte (7-2-4), men er som vanlig ustabile og etter å ha innledet sesongen med seks strake seire, står laget nå med 2-2-2 på de siste seks seriekampene.

2-0-2 på de fire siste tilsvarende her i Paris, og det er ikke helt utenkelig at Marseille kan knipe poeng igjen. HU.

12. Inter - Milan
Hett derby i Milano mellom Inter på 5. plass og Milan på 3. plass. Det er nesten rart at Inter er så høyt på tabellen, man får liksom følelsen av at Inter har underprestert hele sesongen. Det gjorde de ihvertfall sist helg, da Fiorentina sendte laget hjem med 1-4 i bagasjen. Diego Milito og Walter Samuel er de to mest sentrale fraværene for Inter.

Milan gjorde en smått fenomenal kamp hjemme mot Barcelona onsdag og vant fullt fortjent 2-0. I Italia ville en slik prestasjon helt garantert medført en reaksjon noen dager etterpå, men når byrival Inter er motstanderen så er det ingen fare med motivasjonen. Mario Balotelli får ikke spille i Champions League for Milan, men er naturligvis tilbake her for Milan som ikke har noen sentrale fravær.

Vi klarer ikke å skille lagene søndag, da disse kampene lever sitt eget liv, men på form og kapasitet er dette ørliten fordel Milan. Uansett alle tegn må med. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 24.02.2013 16:55
1. Bradford City - Swansea City U B
2. Real Betis - Malaga H
3. Atletico Madrid - Espanyol H U
4. Celta Vigo - Granada H
5. Villarreal - Las Palmas H
6. Elche - Huesca H
7. Almeria - Ponferradina H
8. Girona - CF Córdoba H U
9. Greuter Fürth - Bayer 04 Leverkusen H U B
10. Girondins Bordeaux - Brest H
11. Paris Saint Germain - Olympique Marseille H U
12. Inter - Milan U B

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 24.02.2013 16:55
1. Bradford City - Swansea City H U B
2. Real Betis - Malaga H
3. Atletico Madrid - Espanyol H U
4. Celta Vigo - Granada H
5. Villarreal - Las Palmas H
6. Elche - Huesca H
7. Almeria - Ponferradina H
8. Girona - CF Córdoba H U
9. Greuter Fürth - Bayer 04 Leverkusen H U B
10. Girondins Bordeaux - Brest H U
11. Paris Saint Germain - Olympique Marseille H U
12. Inter - Milan H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere