RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan droppe utøvere til Prøve-OL

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
Knut Tore Berland tror trening kan være viktigere.

PYEONGCHANG (Nettavisen): For å sikre seg at utøverne får orden på treningsgrunnlaget i forkant av avreisen til Vancouver om ti dager, skal landslagstreneren bruke kvelden på å vurdere «reisenekt» for et par av utøverne.

- Vi skal prøve å trene så mye vi kan på de ti dagene som gjenstår før neste avreise. Det kan hende at 1-2 faktisk kunne hatt godt av å droppe Vancouver for å få trent det de har mistet før i vinter. Den runden må vi ta med hver enkelt, sier Knut Tore Berland til Nettavisen.

Avveiningen går på hvor nyttig turen blir i forkant mesterskapet i 2010.

- De virker sultne og har sikkert lyst til å gå i løypene under Prøve-OL. Det er et lite poeng å gi dem den opplevelsen. Det vil sitte i ryggraden i løpet av neste sommer.

Berger slapp unna
De norske utøverne slet med sykdom både i høst og etter nyttår. Tora Berger er faktisk den eneste som har sluppet unna.

Berland mener i etterpåklokskapens ånd at flere av de norske ville hatt godt av å stå over for eksempel verdenscuprennet i Rupholding før jul. I etterkant av det løpet, ble flere av de norske syke igjen.

- Når tar dere den avgjørelsen på om utøvere blir hjemme fra Vancouver?

- Den tar vi ganske raskt. Vi tar en prat med hver enkelt utøver innimellom pakkingen utover kvelden.

Tenker på neste sesong
Solveig Rogstad medgir overfor Nettavisen at tankene allerede har begynt å gå mot neste sesong.

- For min egen del så har jeg egentlig begynt å tenke på neste år. Jeg gleder meg til å trene enda mer foran neste sesong, sier hun.

- Hvordan blir det å komme hjem nå?

- Det blir veldig bra. Jeg gleder meg til å komme hjem og slappe av litt. Og så skal jeg få meg noen lange skiturer under gode forhold. Jeg håper å trene bra i en periode nå. Det er fortsatt mulig å gå gode løp denne sesongen, sier Rogstad.

Hun har fortsatt veldig lyst til å prestere godt både i Vancouver og på hjemmebane i Trondheim.

Sliten etter hardkjøret
Tora Berger var eneste norske innslag på søndagens fellesstart. De øvrige var ikke kvalifisert på grunn av manglende resultater i verdenscupen.

Les også: Berger: - Dette var pyton

Lesjingen har gått alt som er av løp i Sør-Korea. Det var en svært sliten medaljevinner fra normaldistansen som endte på 15. plass.

- Nå begynner Tora å bli veldig sliten, oppsummerte hun med et smil.

Berger skulle egentlig ikke gått mixed-stafetten torsdag. Men ettersom Norge toppet laget med blant andre Ole Einar Bjørndalen, maktet hun ikke å motstå fristelsen.

Godkjent fra sjefen
Samme Berger er den eneste norske utøveren som får mer enn godkjent fra landslagstreneren.

- Tora har gjort veldig mye bra. Ingen skal få lov til å ta fra oss opplevelsen og den medaljen hun fikk med seg. Det var et veldig bra løp, det kunne fort ha blitt noe enda bedre.

- Og de øvrige?

- Jeg synes Anne Ingstadbjørg har gjort mye bra. Hun var blant de siste som ble tatt ut. Hun gikk et ganske normalt mesterskap. Skuffelsen for henne var den stående serien under mixed-stafetten. Det taklet hun ikke bra nok.

- Julie Bonnevie-Svendsen har vært den mest uheldige. Hun gikk raskere enn Tora på sprinten, men skjøt for dårlig. Hun gjorde en feilvurdering på jaktstarten, gikk på trynet og skadet seg. Og siden har vi ikke sett noe mer til henne. Solveig Rogstad klarte ikke å prikke inn noen formtopp etter sykdom, mens Ann Kristin Aafedt Flatland har blitt, mer eller mindre, kastet ut i det etter hennes sykefravær.

Berland: - Jeg er litt skuffet
Slik oppsummerer Berland selv mesterskapet i Pyeongchang:

- Ser man på forventningene til det norske folk og oss selv, så er ikke én medalje bra nok. Målene våre har vært litt høyere enn det, sier han til Nettavisen.

- Jeg er litt skuffet. Det er det bare å innrømme. Vi hadde ambisjoner om å være med i medaljekampen på kvinnestafetten. Vi var spent på mixed-stafetten og flere av de andre utøverne har lagt lista opp på topp 10-plasseringer.

PS! Knut Tore Berland ville snakke med alle utøverne selv, før han forteller hvem han vurderer å holde hjemme fra Prøve-OL. Vancouver har som kjent fått tildelt Vinter-OL i 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere