*Nettavisen* Sport.

Kan du hamle opp med Edvald?

Foto: LD (©TDWSport.com)

Du kan teste Glava Tour-løypa mellom Gjøvik og Hønefoss – før proffene får sjansen.

25.03.12 19:11

Foran Milano-Sanremo kan du gjøre det. 22.000 mennesker gjør det i den samme helga som Vattenfall CyClassics i Hamburg.

Også under Flandern rundt, Paris-Roubaix og etter en av etappene under Tour de France hvert år, får mosjonistene slippe til i samme løype som proffsyklistene.

Nå får du endelig sjansen i Norge!

«Glava P4 Challenge» er navnet på nyskapningen. Et turritt på 107 kilometer mellom Gjøvik og Hønefoss. Og altså din mulighet til å teste deg i samme løypene som proffene sykler under siste dag av Glava Tour.

Team Sky og Saxo Bank
Byene er vertskap for den avgjørende etappen av sykkelrittet samme dag – og lag som Team Sky, Team Saxo Bank, GreenEDGE, Garmin-Barracuda, Lotto-Belisol og Lampre-ISD står på startstreken.

Med unntak av de avsluttende rundene proffene kjører i Hønefoss, kan du nå kjøre eksakt samme løype som Edvald Boasson Hagen & Co., og deretter delta på sykkelfesten nedover Kongens Gate i målbyen.

Du kan også sammenligne tiden du brukte, med tiden proffene bruker fra start på Gjøvik og fram til første passering i Hønefoss.

- Dersom jeg ikke hadde vært opptatt som sportsdirektør, hadde jeg stilt opp selv, sier Kurt Asle Arvesen i Team Sky med et smil da han får høre om prosjektet.

- Her får man jo stemningen og rammen rundt Glava Tour, med alt av biler, busser og utstyr fem lag fra WorldTouren bringer med seg. Dette overgår jo alt vi har sett i Norge tidligere. Det fantes ikke noe slikt da Sykkel-VM var her i 1993, påpeker Arvesen.

Sykkelfest i Hønefoss
Det er meningen at turrittet skal bli en årlig affære i forbindelse med Glava Tour.

Start og mål for rittet kommer til å endre seg i takt med hvilke byer som er vertskap for etapperittet.

- Det er en perfekt oppladning og en god mulighet for å overvære innspurten til Hønefoss for proffene i Glava Tour, sier prosjektleder Ole Brokhaug i Interspons.

Rittet starter på formiddagen søndag 20. mai. Etter starten i Strandgata på Gjøvik, vil deltakerne passere Lena, Lygna, Brandu, Jevnaker og Klekken på vei mot Hønefoss.

Noen timer senere ankommer Boasson Hagen & Co. til byen for å kjempe om etappe- og sammenlagtseier under årets Glava Tour.

Du kan melde deg på til «Glava P4 Challenge» her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.