Siden Tour Down Under har procycling.no arrangert en tippekonkurranse i vårt forum. Deltakelsen i konkurransen er god, men vi vil selvsagt har med DEG også.

Det hele er svært enkelt, plukk ut tolv syklister i rangert rekkefølge og lever laget i vårt forum!

Derfor har vi i forbindelse med Flandern rundt samlet sammen noen sykkelinteresserte profiler slik at du får litt ekstra motivasjon til å delta.

Lagoppstillingen er som følger:
Mikko Kokslien - tok to bronsemedaljer i VM i Oslo, ble nummer to i verdenscupen i kombinert sammenlagt.

Henrik Bjørnstad - tidligere golfspiller på høyeste nivå.

Gino Van Oudenhove - Belgisk sykkelsjef i Joker Merida. Kjenner Flandern som sin egen bukselomme.

Ole Kristian Stoltenberg - Eurosports sykkelkommentator.

Sebastian Kvålsvoll - Sønn av Atle, og syklist for Plussbank Cervélo. Er særdeles sykkelinteressert og godt oppdatert.

Vi skal her gi dere en liten smakebit på lagene, samt at deltakerne deler sine tanker om eget lag med dere.

Bli med å tipp hvordan det går i Flandern rundt!

Kokslien: - Jeg gleder meg som en unge
Kombinertløper Mikko Kokslien er en særs idrettsinteressert ung mann. Foruten å være lidenskapelig tilhenger av Liverpool og Lillehammer IK, er det sykkelsporten som står Lillehammergutten nærmest.

Favorittrytter sa du? Alessandro Ballan.

Og ikke overraskende er Ballan på laget til Mikko.

- Kanskje Ballan kommer tilbake i godt gammelt slag med sitt sterke BMC? spør Mikko procycling.no.

- Laget jeg har valgt er kanskje noe «feigt». Jeg satser på de store kanonene totalt sett, pluss et par jokere (dog meget habile ryttere).

Noen kommer dessverre ikke med på laget, og Kokslien har valgt å vrake Stijn Devolder (vinner i 2008 og 2009).

- Devolder har jeg tatt bort etter velten i Driedaagse de Panne. Mine andre valg baserer seg litt på hvordan rytterne har gjort det i de siste rittene, hva slags lag de har bak seg, pluss en hel del magefølelse.

- Men hva med Hushovd og Garmin-laget?

- Garmin-Cervelo skulle i år vise klassikerkvaliteter med alle de gode brosteinrytterne sine. Det har ikke gått helt som planlagt så langt, og jeg tror de kommer til kort søndag også. Tror ikke våre norske stjerner med Edvald og Thor i spissen klarer å hevde seg helt i toppen, men man kan jo håpe!

- Dette blir en thriller fra start til mål (med unntak av Cancellara i form). Her skilles menn fra mus, som de sier. Jeg gleder meg som en unge! avslutter Kokslien.

Bli med å tipp hvordan det går i Flandern rundt!

Bjørnstad: - Jeg håper Edvald vinner
Tidligere golfspiller Henrik Bjørnstad syklet mye når han var aktiv. Nå som han har lagt køllene på hylla blir det enda mer.

Han følger også proffsyklingen tett, og var mer enn klar for å bli med på procycling.nos konkurranse.

- Jeg har ett litt «safe’t» lag, forteller Bjørnstad til procycling.no.

- Det blir ingen store overraskelser. Jeg håper jo selvsagt Edvald vinner hele greia, men jeg er skeptisk på grunn av formen og problemene med akillesen.

- Thor er vårt sterkeste kort, men han må sitte med over Muur’en (Muur-Kapelmuur) og det kan bli tøft.

Vinnerlaget, som han kaller det selv, inneholder de fleste favorittene, og noen spennende valg som Matt Goss og Karsten Kroon. I motsetning til Kokslien har Bjørnstad funnet plass til Stijn Devolder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kvålsvoll: - Førsteplassen sier seg selv
Laget til Sebastian Kvålsvoll bærer preg av at han har valgt blant de aller største favorittene. Han har ikke gått i fella med å utelate noen av de største, men om en outsider skulle kline til kan han tape terreng.

Unggutten har troa på Alessandro Ballan, noe som helt sikkert vil glede Kokslien.

- Det ser også ut som Ballan har funnet tilbake til noe av 2007-formen med sterk kjøring i Milano-San Remo, forteller trønderen til procycling.no.

- Førsteplassen sier seg selv, jeg har Cancellara øverst.

Edvald Boasson Hagen har ikke blitt veid tungt nok av Sebastion, og Hushovd er dermed eneste nordmann på laget.

Plussbank-rytteren har gitt oss en grundig analyse over hva han tror kommer til å skje i rittet, og han tror Cancellara kan bli noe alene.

- Garmin og BMC vil nok prøve å få med to ryttere i brudd for å sette press på Cancellara. Han på sin side må nok stole på O’Grady så lenge som mulig. Jeg tror også vi kan bli vitne til tidlige angrep fra de store favorittene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gino: - Dette slår ofte tilbake
- Jeg pleier ikke være med i slike konkurranser, det slår ofte tilbake på en selv, forteller Gino Van Oudenhove til procycling.no.

- Cancellara er toppfavoritt, og deretter er det en del favoritter i sitt spor.

Men på tross av den uttalelsen har ikke Gino Cancellara som topprangert. Der finner vi Vacansoleils Björn Leukemans. Begrunnelsen er enkel:

- Jeg ser for meg en rar finale, hvor favorittene sitter fanget i lagspillet de har spilt for å isolere Cancellara. Etter det klarer kanskje ikke favorittene å samarbeide, og derfor er laget mitt som det er.

Gino har gjort spennende valg med Sep Vanmarcke og Sebastian Langeveld, i tillegg til Leukemans.

Bli med å tipp hvordan det går i Flandern rundt!

Stoltenberg: - Håper ingen norske faller ned på rammen
Ole Kristian har også valgt et relativt sikkert lag. Det er ingen åpenbare sensasjoner blant hans tolv ryttere, men det er helt klart noen spennende valg.

- Jeg tror løpet blir kjørt etter Darwins grunnleggende prinsipp om naturlig seleksjon, flirer nygifte Stoltenberg til procycling.no.

- Den sterkeste kommer til å overleve. Jeg tror det blir et klassisk og herlig oppgjør mann mot mann.

- La oss håpe at Newton ikke får sin teori med i rittet, slik at noen norske faller ned på rammen, spøker den tidligere lærervikaren.

Stoltenberg har Gilbert som topprangert. Han har ryddet plass til både Thor og Edvald. Jokerne hans må sies å være Marcus Burghardt og Sebastien Rosseler.

I morgen klokken ti, som er innleveringsfristen for lag i konkurransen, presenterer vi de komplette lagene til våre fem deltakere.