Både Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen har utpekt brosteinsklassikeren Paris-Roubaix som årets store høydepunkt.

8. april går startskuddet i Compiègne, men rittdirektøren er ennå ikke helt sikker på hvor årets løype skal gå. I januar ble det meldt om at det legendariske brosteinspartiet i Arenbergskogen rett og slett ikke var kjørbart lenger.

35 dager før rittet er det fortsatt knyttet usikkerhet rundt bruken av den syttende brosteinsseksjonen i rittet.

Brosteinen er dekket av mose og andre plantevekster. Dette gjør det svært farlig for syklistene, spesielt om det regner.

- Generalforsamlingen og organisasjonene involvert har blitt enig om å rydde opp, forteller rittdirektør Jean-Francois Pescheux og legger til at alt avhenger av at det regionale direktoratet for miljø godkjenner Pescheuxs planer.

Flere problemer
I tillegg til problematikken rundt Arenbergskogens forfatning byr en vei nær den franske byen Denain på trøbbel for arrangøren.

Veien som vanligvis brukes i rittet går for nær et oljevarehus, et stort depot for lagring av drivstoff. I fjor sommer forbød de lokale myndighetene alle samlinger og demonstrasjoner nære dette oljevarehuset.

Men rittarrangøren håper det kan gjøres et unntak for Paris-Roubaix.

Problemet er at en omlegging av ruten vil resultere i at rittet blir for langt. Ifølge UCI skal ikke rittets lengde overskride 260 kilometer.

Arvesen: - Trist
- Det er trist om partiet utgår. Det er tross alt en viktig del av Paris-Roubaix, for det er der hovedseleksjonen skjer, sa Kurt Asle Arvesen til procycling.no da procycling.no konfronterte han med problematikken i januar.

LES MER:Truer med å droppe Arenberg

Arvesen har kjørt partiet fem ganger og kjenner det svært godt.

- Det er spesielt fordi feltet på det tidspunktet i løpet fortsatt er stort. Det er en posisjonskamp inn i partiet du ikke finner noen andre steder. Du kommer «hoppende» over trikkeskinnene inn i skogen i 60 kilometer i timen.

- Det hele er som en spurt, fortsetter Arvesen.

Rittdirektør Jean-Francois Pescheuw får det endelig svaret angående Arenbergskogen tirsdag.