RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan endre VM-uttaket

Foto: Ned Alley (Scanpix)
- Men det skjer i utgangspunktet ikke, sier Åge Skinstad.

Den norske troppen til VM i Holmenkollen er klar. Totalt 32 utøvere, deriblant 18 langrennsløpere, har fått VM-billett.

Men fortsatt kan uttaket – hypotetisk sett – endres. Sportssjefen i langrenn, Åge Skinstad, har på papiret mandagen på seg til å gjøre justeringer.

- Det er riktig. Formelt sett kan man endre troppen inntil 24 timer etter siste verdenscuprenn før et mesterskap, bekrefter Skinstad overfor Nettavisen.

Drammen betyr ingenting
Siste verdenscuprenn før VM i Holmenkollen finner altså sted på Konnerud utenfor Drammen søndag.

De VM-uttatte utøverne har uansett ingenting å frykte.

- Vi kommer i utgangspunktet ikke til å endre uttaket, i hvert fall ikke basert på det som presteres i helga. Skal det bli aktuelt, må det være på grunn av helt uforutsette ting som skader eller alvorlig sykdom, forsikrer Skinstad.

De fleste norske utøverne kommer til Konnerud rett fra høydesamling, og bruker løpene mest som gjennomkjøring fram mot VM.

- Historien viser vel at det som skjer i det siste rennet før et mesterskap ikke nødvendigvis sier så mye om hva som skjer i selve mesterskapet. En god generalprøve betyr sjelden et godt mesterskap, understreker Skinstad.

Mange uttak «gjort til skamme»
I Norge er det nærmest blitt en tradisjon at løpere som ikke er tatt ut til mesterskap gjør det meget godt i siste verdenscup før selve mesterskapet – og på den måten skaper debatt om uttakene som er blitt gjort.

* I 2005 ble Kristen Skjeldal nummer fire på 15-kilometeren i Reit im Winkel rett før VM i Oberstdorf – en distanse han ikke fikk gå i mesterskapet.

* I 2007 vant Ola Vigen Hattestad den siste verdenscupsprinten før VM i Sapporo, men i mesterskapet var han bare reserve.

* I 2009 ble Jens Arne Svartedal nummer to på 15-kilometeren i Val di Dentro rett før VM i Lieberec, men VM-plass på distansen fikk han ikke.

- Får kritikk uansett
- Når det gjelder sprinten i Drammen i helga, skal jo ikke VM-sprinterne delta. Men vi har sterke vinnerkandidater likevel, i Johan Kjølstad og John Kristian Dahl. Og selvfølgelig håper jeg de vinner, sier Skinstad.

- Så du frykter ikke kritikk for uttaket hvis en av dem skulle vinne?

- Kritikk får vi hele tiden uansett hva vi gjør. Jeg håper jeg en nordmann vinner. Det gjør jeg alltid, fastslår Åge Skinstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere