RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan Engas unggutter senke RBK?

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist Vålerenga slo Rosenborg var det bare gamlegutta som var med.

Søndag er det duket for en av de virkelige klassikerne i norsk fotball. Vålerenga mot Rosenborg er et av oppgjørende det svinger av i Tippeligaen.

Men årets første utgave har mange interessant poenger, og er ikke minst særdeles viktig for begge lag.

For mens Rosenborg de siste årene har gjennomført et generasjonsskifte, og tronet det hele med et suverent seriegull i 2009, har Vålerenga ikke kommet fullt så langt i sitt generasjonsskifte.

Følg toppoppgjøret på Ullevaal fra 20.00 i Norges raskeste live-system!

Men den som venter på noe godt, venter sjeldent forgjeves. For det er ikke hvilken som helst generasjon de har på gang.

Nesten tre år siden siste seier
For spillere som Mohammed Fellah, Harmeet Singh, Moa og Amin Nouri representerer en ny ballkultur i Vålerenga. En kultur som manager Martin Andresen dyrker til det fulle.

Vålerenga anno 2010 skal være et ballbesittende og spillende lag, basert på prinsipper fra nederlandsk fotball.

Mens fjoråret ble en sesong der unggutta sanket erfaring, har de allerede i løpet av denne sesongens to første kamper vist at de kan når de vil. Først slo de Viking på hjemmebane i seriepremieren, før de klarte et sterkt uavgjortresultat borte mot Stabæk.

Men Rosenborg er regjerende seriemester, og på jakt etter revansje for poengtapet mot Start på hjemmebane sist mandag.

Og statistikken er heller ikke på Vålerengas side. Oslo-laget har nemlig ikke vunnet mot trønderne siden våren 2007. Det er nesten tre år siden.

Og da var det bare Morten Berre, Freddy Dos Santos og André Muri som var med av dagens spillere. Dermed er søndagens toppoppgjør en mulighet for unggutta til å starte en ny æra.

Følg søndagens Tippeliga-spenning i Norges raskeste live-system her fra klokken 18.00!

Tre på rad for Aalesund?
Men før Vålerenga - Rosenborg braker løs klokken 20.00, er det allerede spilt fem andre kamper i Tippeligaen.

I Ålesund tar vertene i mot Stabæk. Kjetil Rekdals menn jager sin tredje strake seier, men oppgjøret mot Stabæk blir kanskje årets tøffeste kamp for Aalesund så langt.

Odd tar i mot Haugesund på Falkum. Haugesund har spilt uavgjort i sine to første kamper, og ser ut til å nekte å tape. Odd derimot har noe å revansjere. I seriepremieren rotet de bort ledelse mot Stabæk, og tapte det oppgjøret. Derfor er det nok et ekstra tent hjemmelag som jakter årets første hjemmeseier.

Poeng for Kongsvinger og Hønefoss
Viking var kanskje forrige rundes beste lag, og knuste Brann på hjemmebane. Borte mot Strømsgodset får Åge Hareides menn en solid test. Godset har startet sesongen solid.

På Alfheim skal Kongsvinger forsøke å ta sine første poeng i årets serie, men Tromsø har nok ikke tenkt å gjøre jobben enkel for det nyopprykkede laget.

Søndagens siste oppgjør foregår på Åråsen. Der skal Hønefoss ikke bare forsøke å ta årets første poeng, de må nok først og fremst forsøke å score mål. Det er som kjent vanskelig å vinne kamper uten å få ballen i nettet.

Det ligger med andre ord an til en meget spennende runde i Tippeligaen søndag.

Følg søndagens Tippeliga-spenning i Norges raskeste live-system her fra klokken 18.00!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere