RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Kan få 250.000 kroner i bot

Sist oppdatert:
Et titalls Djurgården-supportere ville kun lage kvalm under fredagens ishockeykamp mot Linköping.

Linköping - Djurgården 4-2: Det var en helsvart kveld for Djurgården fredag da de tapte 2-4 for Linköping i den svenske ishockeyeliteserien. I tillegg til at klubben forspilte sjansen til en plass i sluttspillet, sørget et titalls hooligans for at klubben kan bli straffet med 250.000 svenske kroner i bot.

Djurgården hadde med seg rundt 1.000 fans til bortekampen i Cloetta Center. De fleste oppførte seg pent, mens et titall hadde tatt turen kun for å yppe til bråk. Etter hvert brøt det ut tumulter på tribunene som gjorde at politiet slet med å holde styr på pøblene.

Folk ble fjernet
Resultatet ble at vanlige, rolige fans, av sikkerhetsmessige grunner, ble sendt hjem. De fleste i nærheten pøblenes ståplass fikk nye plasser andre steder i hallen, men ettersom hallen var utsolgt var det ikke nok plasser. Rundt 30 supportere ble derfor sendt hjem.

- Vi tok beslutningen om å ta folk bort fra ståplassene. De var selvfølgelig ikke fornøyde, og det får vi ta på oss. Vi skal sørge for at de får billetter til en sluttspillskamp isteden, sier assisterende klubbdirektør Anders Mäki i Linköping til Aftonbladet.

Steinkasting
Etter kampen fortsatte bråket utenfor stadion. Politiet i Linköping melder om rundt 200 supportere som skal ha vært involvert opptøyer ved togstasjonen etter kampen. Da Politiet kom til stedet ble de møtt av steinkasting.

Da toget mot Stockholm omsider kom i vei, ble politiet sendt til Norrköping for å stanse nye opptøyer inne på toget. Én person skal ha blitt mishandlet på toget og ble siden sendt til sykehus.

25 personer ble tatt med av politiet.

Kan bøtelegges med 250.000
- Vi burde tatt hånd om hele horden som kastet stein. Men det gikk ikke og akkurat da var det kanskje ikke taktisk korrekt. De var helt gale og vi snakker voldsomme opptøyer, sier Mikael Skoog i Linköping-politiet.

- Vi kommer til å anmelde det som hendte og utrede urolighetene, sier Lars Karlsson i det svenske ishockeyforbundet.

I følge Aftonbladet risikerer nå Djurgården, og muligens også Linköping, å straffes med opp mot 250.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere