RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan få 5000 kr i bot

Sist oppdatert:
I tillegg mener Klanen at Stabæk-spilleren kan være glad for at han spiller for en «ubetydelig» klubb.

(iOslo.no): I kampen mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal søndag måtte bortelagets Inge Andre Olsen ut etter en duell. Han ble liggende ned og like foran ivrige VIF-fans provoserte han ved å ligge lenge og drøye tiden.

5000 kroner i bot
Da han kom seg på beina igjen, fant han det likegodt å vise finger til Klanen etter at de hadde pepet da spilleren lå nede. Den usportslige gesten kan koste – om enn ikke mye for en godt betalt Stabæk-spiller.

Da Branns Charlie Miller viste fingeren til Tromsø-supporterne og Odds Rune Jarstein gjorde det samme til Fredrikstad-supporterne i fjor, ble de bøtelagt med 5000 kroner hver.

- I utgangspunket gjelder prinsippet om likebehandling. Det vil si at den aktuelle spilleren kan vente seg reaksjoner tilsvarende det er gjort for samme episoder tidligere. For at dette skal bli aktuelt må vi få inn tilstrekkelig med dokumentasjon, sier Einar Bergum til iOslo.no. Han er leder for disiplinærutvalget i NFF.

De behandler alle saker med en strafferamme på inntil tre kampers utestengelse.

«La ham dø, la ham dø»
Verken Inge Andre Olsen, sportsdirektør Lars Bohinen har svart på iOslo.nos henvendelser. Men Olsen er i media tirsdag sitert på at han aldri mente å vise fingen mot klanen for å provosere. Han hevder at han tok fingen mot tinningen for å signalisere at VIF-supporterne var tåpelige da de mobbet ham da han blødende lå nede.

- Ett minutt før han reiste seg opp sang Klanen «la ham dø, la ham dø». Alle spillere blir provosert av hjemmelagets fans, men når han lå med blod i halve ansiktet og de sang «la ham dø, la ham dø», så bør de tåle at han tar fingen mot tinningen og roper koko-koko. For meg er dette en ikke-sak, sier Ingebrigt Steen Jensen, kjent som Mr. Stabæk.

Han bemerker at han ikke så episoden, da han satt på motsatte side av hvor episoden fant sted, men han er blitt fortalt spillerens versjon.

Talsmann for Klanen, Gjermund Nordtug, mener episoden kunne vært unngått og understreker at Olsen var heldig som slapp farlige konsekvenser etter handlingen sin.

- Stabæk ubetydelig klubb
- Han (Olsen) kan være glad for at han spiller for et så ubetydelig lag som Stabæk. Ellers kunne det skjedd ting. Hadde det vært mot Lyn, Lillestrøm eller Brann kunne det ha kommet reaksjoner. Med en slik provokasjon ventet jeg bare på at det skulle hagle med ting mot ham. Jeg hadde trodd at en spiller med Olsens rutine skjønner bedre, sier Nordtug til iOslo.no.

Han satt ikke langt unna der episoden fant sted.

I tillegg til bot fra NFF mener Nordtug at det ville vært på plass med en bot fra hans egen klubb for usportslig oppførsel.

- Det han (Olsen) gjorde er både usportslig og respektløst mot oss. Det ville vært på sin plass med bot fra egen klubb. Det han gjorde kan virke svært provoserende og man vet aldri hva som kan skje. I fotballen er det snakk om mye følelser – dette burde vært unngått, sier Nordtug.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere