Oslo (ANB): Siden rally-VM oppsto i dagens form i 1973 har bare to førere plukket 30 VM-seirer eller flere. Den ene er naturligvis Sebastien Loeb (59 seirer) – den andre finske Marcus Grönholm (30).

Dermed er det kanskje ikke så rart om rallyfansen gnir seg litt ekstra i hendene over ryktene om at de to stjernene kan komme til å møtes ansikt til ansikt i neste års VM-serie.

Ifølge motormagasinet Autosport kan det nemlig – omsider – være duket for Marcus Grönholms etterlengtede comeback i rally-manesjen.

Tester Mini
Finnen skal angivelig sitte bak rattet når Mini skal teste sin VM-bil for aller første gang i neste uke. Det BMW-eide bilmerket er tilbake i VM i 2011, og jobber i disse dager med å få bil og førere på plass. Torsdag ble det kjent at engelskmannen Kris Meeke blir én av førerne.

Nylig gjennomgikk bilen en enkel test på en testbane i Storbritannia, men den første virkelige prøven kommer i Portugal kommende uke. Bak rattet da sitter Marcus Grönholm.

Autosport hevder å kjenne til at finnen nylig møtte ledelsen i Petter Solbergs gamle team Prodrive – som står bak VM-satsingen med Mini neste sesong. Der skal Grönholm ha takket ja til å utføre den nært forestående testkjøringen, før han bestemmer seg om det er aktuelt å skrive en heltidskontrakt med teamet.

Prodrive har samtidig gjort det klart at det ikke blir aktuelt å stille til start i samtlige av VM-rundene i 2011. Full satsing er først aktuelt i 2012.

En attraksjon
Et Marcus Grönholm-comeback, selv om det ikke ville innebære kjøring i samtlige VM-runder, vil uansett blitt populært. Finnen, med to VM-titler og 30 VM-seirer i beltet, er en attraksjon i seg selv.

I 2008 var 42-åringen i seriøse samtaler med Subaru om et comeback året etter – og kunne meget vel blitt lagkamerat med Petter Solberg da. Den muligheten likte spydebergingen godt.

- Det hadde vært en glede å ha Marcus Grönholm i teamet. Det ville vært flott å ha med Marcus og fighte med ham, sa Solberg da.

Comeback-muligheten strandet imidlertid da Subaru overraskende valgte å legge ned rallysatsingen samme år.

I 2009 gjorde Grönholm likevel en gjesteopptreden i det gode selskap under VM-runden i Portugal – men det ble med den ene runden. Spørsmålet er hva som skjer denne gangen. (ANB)