*Nettavisen* Sport.

Kan få OL-gull i Kollen

Under Holmenkollen skifestival i mars er endelig ventetiden over for Thomas Alsgaard og Frode Estil. Da satser IOC-medlem Gerhard Heiberg på at OL-medaljene fra Salt Lake City får sine rettmessige eiere.

07.01.04 20:07

Sølv blir endelig til gull også i premieskapet til Thomas Alsgaard og Frode Estil, over to år etter at Johann Muhlegg ble tatt i doping under OL-jaktstarten i Salt Lake City.

De rettmessige eierne får trolig utdelt gullmedaljene sine under Holmenkollen Skifestival i mars. For nå er IOC-medlem Gerhard Heiberg på gli.

- Heldigvis gikk CAS inn og sa at de dopingtatte skal miste sine medaljer. Det synes vi er bra, men IOC må følge visse regler. I kjennelsen står det at dommen skal oversendes IOC, og vi skal ha møter først i slutten av februar. Da håper og tror jeg at vi følger kjennelsen. Jeg gleder eventuelt til å være med på utdelingen av medaljene - for eksempel under Holmenkoll-rennene, sier Heiberg til TV 2.

IdrettsNorge har lenge vært kraftig irritert på IOC fordi dette har tatt så lang tid.

- Akkurat når man er fylt av følelser er det ikke så lett å respektere såkalte byråkratiske regler, men jeg må forsvare disse. Om man må vente noen uker ekstra kan ikke spille den helt store rollen, mener IOC-medlemmet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag