Ettersom Nick Pope pådro seg rødt kort i kampen mellom Liverpool og Newcastle og reservekeeper Martin Dubravka er "cup-tied" ligger alt til rette for at syndebukken fra Champions League-finalen i 2018 får muligheten i engelsk fotball igjen.

Opplevde marerittet

Den tyske keeperen Loris Karius opplevde sitt verste mareritt under Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid i 2018. Den tyske keeperen gjorde to avgjørende tabber som la grunnlaget for at Liverpool tapte finalen.

På stillingen 0-0 kastet Karius ballen rett i føttene på Karim Benzema, som kunne sette ballen enkelt inn i det åpne nettet, bak Liverpools sisteskanse.

Senere i kampen havnet tyskeren igjen i rampelyset når han fomlet et skudd fra Gareth Bale inn i eget mål på uforklarlig vis. Kampen endte til slutt 3-1 til Real Madrid.

Les også: Nordmannen bodde i det herjede området. Nå tikker meldingene inn

– En god keeper

Søndag 26. februar spilles ligacupfinalen mellom Newcastle og Manchester United. Kampen regnes som Newcastle sin viktigste kamp i dette århundret. Laget fra Nordøst i England har ikke spilt en finale siden FA Cup-finalen i 1999.

Loris Karius var fast keeper på Liverpool i 2018 da Jürgen Klopps menn hadde en kjempesesong i Champions League. I finalen fikk Liverpool aldri mulighet til å hevde seg på grunn av tabbene til Karius, som satte laget ut av spill.

På pressekonferansen etter kampen mellom Liverpool og Newcastle på lørdag ble Liverpools trener spurt om Karius.

– Ja, jeg hørte om dette. Jeg er overbevist om at Newcastle kan stole på ham. Karius er en god keeper, sa Jürgen Klopp til pressekorpset.

Newcastles trener Eddie Howe har verken bekreftet eller avkreftet at det blir Karius som skal vokte buret i lagets viktigste kamp på et århundre.

Les også: Krystallklar Rekdal: – Jeg sitter med siste ord