RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan få tre norske lag videre

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Vålerenga er allerede klar for mellomspillet i Royal League, mens Tromsø må si takk for seg. Men det er fortsatt håp om at tre norske lag skal gå videre. Se hvordan her.

Vålerenga har tolv poeng og har markert seg som det beste laget i Skandinavia denne vinteren. Dersom Rosenborg vinner torsdagens helnorske oppgjør på Lerkendal, slår trønderne følge med Oslo-laget til mellomspillet. Det samme skjer hvis RBK taper for VIF og slår Djurgården i siste kamp.

Djurgården ligger på siste plass i gruppe én, og må vinne sine to siste kamper samtidig som Rosenborg ikke tar poeng mot VIF på torsdag for å gå videre. Danske Esbjerg ligger på tredjeplass, og kan ta seg videre med minst fire poeng, forutsatt at Rosenborg ikke tar poeng.

Jevnt i gruppe 3
Brann begynte strålende og tok full pott i sine to første Royal League-kamper. Bergenserne har imidlertid tapt bortekampene mot Odense og Malmö, og måtte lørdag se Halmstad overta topplassen i gruppen. Brann kan i teorien gå videre med ett poeng på sine to siste kamper, og er garantert avansement med seier over Odense og uavgjort mot Halmstad.

Spiller Brann uavgjort mot Odense, kan laget gå videre selv med tap for Halmstad i siste kamp. Og hvis Brann taper torsdagens kamp, må laget vinne i Sverige i siste kamp for å ha en teoretisk sjanse til avansement.

Ved poenglikehet teller målforskjell, deretter scorede mål og til slutt innbyrdes oppgjør. Det kan fort bli en realitet i gruppe to.

Teori for Tromsø
Tromsø er tabelljumbo i gruppe to, med fattige to poeng etter fire kamper. Selv om det virker lite sannsynlig at «Gutan» kvalifiserer seg for mellomspillet, er ikke alt håp ute. Med seier i de to siste kampene har Tromsø nemlig en teoretisk mulighet for avansement.

Det forutsetter at København ikke vinner torsdagens bortemøte med Brøndby. Dersom det heldanske oppgjøret ender uavgjort eller med Brøndby-seier og IFK tar poeng i siste kamp mot Magne Hosets lag, er Tromsø videre med seks poeng på avslutningskampene.

Kan få fire norske
Med full klaff kan altså fire av de seks lagene i mellomspillet være norske. Slik det ser ut nå er Vålerenga trygg, mens Rosenborg normalt sett også skal gå videre. Tromsø må etter alle solemerker si takk for seg i denne omgang. Størst spenning knytter det seg dermed til Brann. Med seier på torsdag har Brann grepet om andreplassen i puljen.

Mellomspillet avvikles i to puljer med tre lag i hver. Lagene skal møtes hjemme og borte, og det beste laget i hver pulje møtes til finale i mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere