*Nettavisen* Sport.

Kan forlate Rosenborg

Foto: Scanpix

En Rosenborg-sesong uten spill i Europa frister ikke Markus Henriksen.

TROMSØ - ROSENBORG 3-1

ALFHEIM (Nettavisen): Etter tapet mot Tromsø, svant håpet om sølv for trønderne. Nå trenger de seiersvante fra Lerkendal hjelp fra andre for å sikre bronsemedaljer og plass i neste års internasjonale turneringer.

Det er en situasjon som står fjernt fra ambisjonene til supertalentet Markus Henriksen.

E-cup viktig
- Hvis vi ikke kvalifiserer oss for spill i Europa til neste år, så er jo det helt klart for dårlig, sier Markus Henriksen til Nettavisen.

- Vi har ikke vært gode nok i år, det må vi innrømme. Det er ikke kampen mot Tromsø som ødelegger for oss – det er mange dårlige kamper fra før av, mener han.

- Hva har gått galt?

- Vi scorer ikke mål! Kampen mot Tromsø viser jo det. Tromsø scorer mål. Det klarer ikke vi, sier han – vel vitende om at Rosenborg tross alt er mestscorende i Tippeligaen.

- Øker sannsynligheten for at du forlater Rosenborg, hvis det ikke blir europacup neste år?

- Ja, sannsynligheten øker jo, for det å kunne spille europacup er en ganske viktig motivasjonsfaktor. Men det er ikke dermed sagt at det er sannsynlig at jeg forlater klubben. Jeg har tross alt to år igjen av kontrakten, og jeg mistrives på ingen måte i klubben. Men resultatene i år har ikke vært gode nok, mener han.

Har vært ujevne
RBK-trener Jan Jönsson er enig i at det vil være skuffende, og prestasjoner «dårligere enn forventet» om sesongen skulle ebbe ut uten at Rosenborg klarer å kvalifisere seg for neste års Europacup.

- Jeg vil ikke evaluere sesongen før sesongen er over. Vi har én kamp igjen, og vinner vi den er muligheten tross alt til stede for at vi skal kunne ta medalje, mener han.

- Hva har gått galt?

- Sesongen sett under ett har vi vært for ujevne. Det er en konklusjon jeg tror det er lett å stille seg bak. Vi har periodevis gjort det veldig bra, men over tid har vi ikke vært gode nok. Og så kan det jo påpekes, slik noen av oss gjør, at vi ikke har lyktes i avgjørende kamper, som for eksempel mot Tromsø. Forberedelsene har vært gode, og spillemessig synes jeg vi opptrer ganske bra. Men vi mangler det siste, sier han.

- Kan du leve med en femteplass som sluttplassering?

- Hva vi kan leve med, skal vi diskutere når sesongen er helt over. Og de tingene vi ikke er tilfreds med, skal også jeg ta min del av ansvaret for, sier han.

Lei elendighetsbeskrivelser
I fortsatt sølvjagende Tromsø er det flere med fortid i Rosenborg. De vurderer situasjonen i sin tidligere klubb litt ulikt. Sigurd Rushfeldt mener det er små marginer som har ført Rosenborg et hakk ned på tabellen.

- Man kan ikke forvente at man treffer hundre prosent med alle spillerkjøpene. Bommer man litt, så risikerer man å falle noen plasser på tabellen – så jevn som den norske serien er. Men jeg både tror og håper at Rosenborg ganske raskt er tilbake i posisjonen som lokomotivet i norsk fotball, sier han.

TIL-trener Per-Mathias Høgmo – som var trener i Rosenborg i 2006 – mener man med fordel også kan snu på resonnementene. I stedet for å beklage seg over at de presumptivt beste lagene i Norge underpresterer, kan man anerkjenne den jobben som gjøres i de klubbene som klarer å hevde seg.

- Det er åpenbart at et sterkt ressursgrunnlag er viktig for å kunne skape sportslige resultater. Men Molde – og vi i TIL – er eksempler på at man kan klare å skape resultater gjennom god utnyttelse av ressursene sine, en velutviklet kultur, spillerutvikling og så videre. Det er mange som med bred pensel driver elendighetsbeskrivelse av norsk fotball for tiden. Jeg tror debatten ville vært tjent med en større vilje til nyanser, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag