Gå til sidens hovedinnhold

Kan forlate Schleck-lag

Etter snart to uker som RadioShack-Nissan-rytter vurderer Jakob Fuglsang fremtiden i stjernelaget.

Danske medier slo det stort opp da Johan Bruyneel uttalte at han vurderte å sende Fränk Schleck til Giro d’Italia. Jakob Fuglsang har nemlig gått offensivt ut og fortalt at han vil være den enerådende kapteinen for det stjernespekkede laget i det italienske etapperittet.

Nå avslører Fuglsang at han allerede vurderer sin egen fremtid i RadioShack-Nissan. Navn som Andy og Fränk Schleck, Andreas Kløden og Chris Horner skremmer naturlig nok enhver etapperytter med egne ambisjoner.

- Jeg vil ikke si allerede nå at jeg er på vei vekk fra laget – det kan være jeg blir – men skal man være realistisk og se fremover kan det være en idé å se seg om etter et nytt lag, hvis laget fortsetter å se ut som det gjør nå, forteller Fuglsang til det danske Cykelmagasinet.

Fuglsang er en nær venn av brødrene Schleck og var tiltenkt en viktig rolle i Leopard Trek etter at han forlot Bjarne Riis’ SaxoBank til fordel for det hardt satsende laget fra Luxembourg.

LES OGSÅ:- Han er for feit

Fuglsang havnet dog i skyggen da det ble klart at Leopard fusjonerte med RadioShack. Sterke ryttere som Andreas Kløden og Chris Horner kom inn i laget, dermed fikk ikke Fuglsang lenger være brødrene Schlecks viktigste støttespiller.

- Til å begynne med ville jeg gjerne være i Leopard Trek. Det var to kapteiner, eller tre, men heller ikke flere. Der hadde jeg en litt mer åpen rolle, uttaler 26-åringen.

Danskens sterkeste prestasjoner i fjorårssesongen var fjerdeplassene i Amstel Gold Race og Sveits rundt.

Hva som blir den tidligere terrengsyklistens oppgaver i 2012, utenom Giro d’Italia, er ennå uklart.

- Jeg har gitt uttrykk for at jeg gjerne vil ha et løpsprogram hvor jeg kan kjøre for mine egne sjanser. Det er kanskje litt mindre løp, men jeg får til gjengjeld kjøre for seier. Jeg skal ikke kjøre med seks andre kapteiner i Paris-Nice, sier Fuglsang for å sette situasjonen på spissen.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken