*Nettavisen* Sport.

Kan fortsatt vinne hoppuka

Foto: (FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)

Anders Jacobsen hoppet seg opp til fjerdeplass i Oberstdorf. Dermed er han med i kampen om sammenlagtseieren.

30.12.06 17:59

16-åringen Gregor Schlierenzauer var suveren i lørdagens åpningsrenn i den 55. tyskøsterrikske hoppuke. Østerrikeren vant foran sveitseren Andreas Küttel og Adam Malysz fra Polen.

Det norske håpet Anders Jacobsen lå på en skuffende sjuendeplass etter første omgang, men hoppet seg opp til en fjerdeplass. Jacobsen var 16,3 poeng bak den suverene vinneren.

Det er et forsprang det er fullt mulig å hente inn i de tre siste rennene i hoppuka.

- Kjempefornøyd
Anders Jacobsen hadde vært på seierspallen i fire av de fem verdenscuprennene før hoppuka. Likevel er han godt fornøyud med fjerdeplassen.

- Jeg er kjempefornøyd. Det blir litt mer nerver nå, men jeg får til to ok hopp. I sistehoppet er jeg veldig nær igjen, oppsummerer Jacobsen overfor NRK.

Han vet hvor han mistet de avgjørende meterne.

- Jeg blir kanskje litt for ivrig. Man skal ta ut det lille ekstra, og det er noe man aldri skal prøve på i skihopping, poengterer hoppukedebutanten.

- Fin start
Enda mer fornøyd enn Jacobsen, var trolig en annen Anders. Anders Bardal ble nummer ni, og tok med det et langt skritt i retning de aller beste.

- En fin start for meg. Det er godt å få til to konkurransehopp, for jeg har vært bra på trening i det siste, sier nordtrønderen til NRK.

Han mener det handler om å gjøre ting enkelt.

- Det dreier seg om å gjøre de enkle tingene man gjør på trening - og å finne ut at det er nok, poengterer Bardal.

Bedre for Ljøkelsøy
Også Roar Ljøkelsøy viser at han er nærmere sitt gamle nivå enn noen gang tidligere i vinter. Førstehoppet i Oberstdorf var et av hans beste konkurransehopp denne sesongen. Dessverre klarte han ikke helt å følle opp i andreomgangen og ramlet ned til 16. plass. Det er hans beste verdenscupplassering for sesongen.

- Jeg mangler det siste som skal til for å hoppe fem-ti meter lenger. Det er snakk om å utfordre seg sjøl og tørre å gjøre forandringer. For det er de samme feilene som gjentar seg, fastslår veteranen.

Bjørn Einar Romøren ble nummer 28, mens Tom Hilde ble slått ut i første omgang og endte på 34. plass.

Hoppuka fortsetter i Garmisch-Partenkirchen første nyttårsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.