Gå til sidens hovedinnhold

Kan gå mot verdensrekord

Lovende testhopping i mammutbakken i Vikersund.

Det kan gå mot lange svev i Vikersund til tross for at verdensrekordholder Johan Remmen Evensen ikke tror på hopp over 250 meter.

Etter torsdagens testhopping opplevde man svev ned mot 220 meter av hoppere som vanligvis ikke hopper like langt som de beste. Sportssjef Clas Brede Bråthen var fornøyd med det han så under testhoppingen i Vikersundbakken.

– Det er lovende hoppere som har vært i aksjon, og fire hopp over 200 meter er utrolig bra. Ifølge Robert Johansson, som hoppet 219 meter, har den nye hoppdressen ingenting å si for hvor langt man kan hoppe i Vikersund, sier hoppsjefen.

Johansson hadde i tillegg et hopp på 216 meter. Simen Grimsrud og Espen Enger Halvorsen var også over 200-metersmerket med 203 og 207,5 meter.

Evensen, som satte verdensrekord med 246,5 meter i 2011, sa til VG torsdag at han ikke trodde på hopp over 250 meter på grunn av de nye, trangere hoppdressene.

Nå gleder Bråthen seg til de store kanonene setter utfor under fredagens trening og kvalifisering.

– Bakken er i fantastisk stand. Den er bedre enn noen gang. De norske gutta er klare og allerede fredag kan vi se mye god hopping, sier Bråthen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken