Gå til sidens hovedinnhold

- Kan gi Carew et kjempeløft

Under Martin O'Neill utviklet Henrik Larsson seg til en superspiss. Vidar Riseth tror gamletreneren også kan gi John Carew et kjempeløft.

Vidar Riseth kjenner både Martin O'Neill og Henrik Larsson svært godt fra sin tid som Celtic-spiller. Nordmannen kom til det skotske storlaget sommeren 1998, året etter at en ung og relativt ukjent Larsson ble hentet til Skottland fra Feyenoord.

Etter to år i klubben fikk Riseth og Larsson ny manager. Den 48 år gamle iren Martin O'Neill hadde gjort sine saker svært så bra i Leicester, og fikk jobben med å gjenreise Celtics ære etter elleve Rangers-mesterskap de siste 12 sesongene. Det var en jobb han utførte med stor suksess. Etter fem sesonger på Parkhead tok O'Neill et hvileår - med tre ligatitler, tre cupmesterskap, én ligacup og en en Uefa-cupfinale på CV'en.

- Beste jeg har hatt
Vidar Riseth tar frem de største superlativene når han blir bedt om å beskrive irens kvaliteter som manager.

- Martin O'Neill er den beste treneren jeg har hatt i min karriere. Han er utrolig flink til å få det beste ut av spillerne. Dessuten er han svært hyggelig, og snakker mye med spillerne sine. Han gir gode tilbakemeldinger enten det går bra eller dårlig, og har utrolig god peiling på fotball, sier Rosenborg-spilleren til Nettavisen.

Den som sammen med O'Neill får mye av æren for Celtics suksess, er Henrik Larsson. Svensken vokste til en internasjonal toppspiss under O'Neills ledelse, og banket inn mål på bestilling for «The Bhoys».

En ny Larsson?
Etter et hvileår fra manageryrket grunnet konens alvorlige sykdom, gjorde Martin O'Neill comeback i fjor sommer da han ble hentet til Villa Park. Nå setter fansen sin lit til at O'Neill skal ta laget fra industribyen til nye høyder. Og at John Carew skal bli like sentral på Villa-laget som Larsson var for Celtic.

Og i Englands nest største by er forventningene skyhøye. Det gjenspeiler seg ikke minst i pressen.

- Det Villa trenger akkurat nå, er en scoringshelt. En som kanskje kan bidra med 20 mål hver sesong. Enhver som klarer det, vil bli godt mottatt. Og ikke glem at Martin hadde Henrik Larsson på laget i Celtic. Det er en sånn type han vil ha her, sier journalisten Graham Hill i Sunday Mercury til TV 2.

Har alt som skal til
Vidar Riseth tror Villa-supporterne langt på vei kan få drømmen oppfylt. Trønderen spår sin landslagskollega en stor fremtid i Premier League.

- Martin O'Neill kommer til å gi John et kjempeløft. Han har alt som skal til for å lykkes i Premier League. For utviklingen til John er dette et klokt valg. Martin krever utrolig mye av spillerne, men er samtidig veldig fair. Jeg tror han kommer til å få det beste ut av John, sier Riseth.

Og Carew på sitt beste holder, ifølge mange, topp internasjonal klasse. Riseth tror både Aston Villa og det norske landslaget kommer til å få stor glede av den sterke spissen i årene fremover. Han er advarer imidlertid Villa-fansen mot å tro at de har skaffet seg en målmaskin av Larssons kaliber.

Ulike typer
- Henrik og John er to forskjellige spillertyper. Henrik er den spissen som jobber desidert mest i Europa. Han er utrolig arbeidssom, og løper kontinuerlig i 90 minutter. Ingen andre spisser er i nærheten av ham når det gjelder laginnsats og arbeidskapasitet. Han scorer jo utrolig med mål, men har faktisk svært mange assists også, skryer Riseth.

- John scorer kanskje ikke så mye, men er den sterkeste spissen jeg har spilt med. Én mot én er det ikke mange som er bedre, og han er en av de vanskeligste spillerne for forsvaret å møte i dueller. Han får mye oppmerksomhet, og vil skape mye rom for de andre Villa-spissene.

- Jeg skjønner godt at de har gitt ham tilnavnet «Hulken». Det passer bra, flirer Riseth.

- Vil gjøre det bra
- Det er alltid vanskelig å sammenligne spillere. Henrik Larsson har alltid vært god, men fikk et veldig løft under Martin O'Neill. John er også god, men vil bli enda bedre med sin nye manager. O'Neill er bare helt fenomenal, gjentar RBK-veteranen.

Som ser frem til sin forestående Englands-tur. Da skal han besøke O'Neill og Carew, og se Villa i aksjon - forhåpentligvis med sin ferske spiss i aksjon.

- Jeg gleder meg til å følge dem begge. Jeg er overbevist om at de vil gjøre det bra.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler