Gå til sidens hovedinnhold

Kan gi Norge kamp om VM

- Vi har et unikt opplegg, skryter belgisk toppolitiker.

Bergen, Drammen eller Stavanger?

Det er det store VM-spørsmålet i Norge. Men hvem som vinner den duellen vil ikke ha noe å si om ikke Norge vinner frem når UCI avgjør hvilket land som skal få sykkel-VM i 2016.

Frankrike har allerede meldt om interesse for å arrangere verdensmesterskapet det året, og kan bli en tøff konkurrent for Norge.

- Hele landet skal søke
Som om ikke konkurransen fra landet som årlig arrangerer verdens største sykkelritt var skremmende nok kaster Belgia seg også inn i kampen, og det med et mildt sagt unikt konsept.

- Intensjonen er at et verdensmesterskap i alle sykkelgrenene over ni dager skal besøke alle provinsene i landet vårt. Det vil være unikt.

- Det skal ikke være en by eller landsdel, men hele landet som skal være kandidat. Som et lite land er det mer trolig at vi blir en kandidat om vi søker sammen som en nasjon enn om et lite sted som Hooglede eller Spa skulle søkt, mener statsministeren i Belgia, Yves Leterme ifølge cyclingnews.

Planene har med andre ord nådd opp til toppen av den politiske pyramiden i Belgia. Den eneste trøsten for Norge er at landet ikke er fast bestemt på at 2016 er året de skal søke.

Når?
Landet har bestemt seg for at de ønsker å arrangere VM i løpet av dette tiåret, noe som betyr at de vil søke om mesterskapet en eller annen gang i perioden 2016-2019.

Sist gang landet med de stolte sykkeltradisjonene arrangerte sykkel-VM var tilbake i 2002. Da lekte Mario Cipollini seg med konkurrentene i den paddeflate løypen i Zolder. Nå er belgierne mer enn ivrige på å få mesterskapet tilbake på belgisk jord.

- Vi ønsker å bringe VM tilbake til Belgia, vi ønsker å vinne, slår statsministeren fast.

Så spørs det om de gir Norge kamp om mesterskapet eller om de søker et annet år istedenfor.

Kommentarer til denne saken