Utgangspunktet var enkelt: Med tre poeng mot tabelljumbo Hødd ville Sogndal være sikret fjerdeplassen og kvalifiseringskamper mot Tippeligaens nest dårligste lag.

Men Hødd, som bare har tatt seks poeng på hjemmebane i år, viste at de ikke ville gi seg uten kamp.

2 x Flo
De første 45 minuttene inneholdt flere store sjanser til begge lag, men omgangens prestasjon var det Per Egil Flo som sto for. Corneren etter syv minutter gikk rett i målet, og dermed kunne bortelaget legge seg bakpå.

I andre omgang la Henrik Furebotn på til 2-0, og da veteranen Håvard Flo headet inn 3-0 var det ingen tvil om hvor de tre poengene ville havne.

Dermed får Sogndal sjansen til å gjenta kvaliksuksessen fra 2000. Da ble Vålerenga slått på bortemål, og klubben fra Sogn og Fjordane sørget for at Kjetil Rekdals mannskap måtte ta veien til 1. divisjon.

Før siste runde i Tippeligaen er det Aalesund, med nettopp Kjetil Rekdal ved roret, som ligger an til å bli Sogndals motstander i de to kvalifiseringskampene.

Nedrykksdrama
Etter at Alta har ligget under nedrykksstreken i store deler av sesongen, reddet finnmarkingene plassen med et nødskrik. På tross av et 0-3 tap for Løv-Ham i Bergen kunne klubben juble for ny Addeccoliga-kontrakt.

Et stykke ut i andre omgang lå Alta og Sandnes Ulf med samme poengsum og målforskjell på tabellen, kun atskilt av Altas flere scorede mål. Nybergsund/Trysil ble imidlertid for sterke for rogalendingene, og med 2-0 til hjemmelaget ble det Sandnes Ulf som må ta veien til 2. divisjon neste år.

I Østfold knuste Sarpsborg Sparta Odd Grenland hele 5-1, i en kamp der hjemmelaget rundspilte seriemesterne i samtlige 90 minutter.

Sandefjord sikret 2.-plassen med 0-0 mot Hønefoss, ett poeng foran Start som vant sin kamp mot Notodden 1-0.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).