Kan Grodås fylle Solbakkens sko?

Ståle «Salvatore» Solbakkens sko er store å fylle for Frode Grodås. For store, tror TV 2 Nettavisen, og tipper nedrykk.

27.03.06 08:53

Ham-Kams treningskamper finner du her.

Lørdag tippet TV 2 Nettavisen Sandefjord som tabelljumbo. Vi tror Ham-Kam blir nest sist.

Tipp tabellen her.

- Hvis du ikke har satt oss opp blant de fire beste, gidder jeg ikke prate med deg, ler Frode Grodås på telefon fra treningsleir i Spania.

Den ferske tippeligatreneren besto nylig trener III-kurset, og er dermed formelt kvalifisert til å lede Kamma. Før eksamen trente han Hamars stolthet på dispensasjon.

- Jeg fikk toppkarakter på eksamensoppgaven, og kunne ringe klubbdirektøren og si at de slipper å søke etter ny trener, humrer Grodås.

I tillegg til tapet av frelser Solbakken, har stortalentene Petter Vaagan Moen og Jarl André Storbæk forsvunnet fra stallen siden serieslutt i fjor. Troppen synes vel tynn til at Ham-Kam skal overleve.

Stiftet: 10.08 1918
Stadion: Briskeby Gressbane
Meritter: Ingen
Trener: Frode Grodås
Kaptein: Jan Michaelsen
Budsjett: 33,225 millioner Spillerstallen: Klikk her

- Vi forventer å ha to nykommere på plass i løpet av den kommende uken, og det er bare opp til oss å bevise at du og alle andre tar feil. Vi har ikke satt oss en plassmålsetning, men Ham-Kam skal være et godt etablert tippeligalag. Hvis vi er opp mot vårt beste, kommer vi til å vinne mange kamper, og jeg håper jo at andre tror det er lett å slå oss. Vi kan vinne mot og tape mot alle, fastslår Frode Grodås.

Har troen
- Jeg tror vi kommer til å havne rundt midten i år. Førsteellveren er sterk, men vi har en tynn stall og er sårbare for eventuelle skader. Forhåpentligvis klarer vi å hente inn en eller to nye spillere før seriestart, sier Helge Larsen, lederen for BriskebyBanden.

Trener Grodås vil ikke tippe bunnstriden, men har klart syn på tabelltoppen.

- Jeg er helt sikker på at gullkampen står mellom Lillestrøm og Rosenborg. Jeg tror også Vålerenga får skikk på sakene etter hvert, men i mine øyne er det altså to gullfavoritter. Jeg vil ikke tippe de tre siste – det kan slå tilbake. Men nedrykksstriden kan fort bli like jevn som i fjor.

Spillere ut:
Jess Thorup
Petter Vaagan Moen
Jarl André Storbæk
Kenneth Dokken
Marius Røvde
Peter Sørensen
Geir Frigård
Glenn Ståhl
Eddie Gustafsson
Are Tronseth
Axel Smeets

Spillere inn:
Steve Cooreman
Juha Pasoja
Ivar Rønningen
Tommy Øren
Kristian Skogsrud

Ville valgt Vaagan Moen
- Hvis du kunne fått en spiller fra en annen tippeligaklubb, hvem ville du valgt?

- Jeg hadde nok tatt Petter Vaagan Moen, som har trent med oss når han har vært hjemme. Dersom han ikke får fast plass på landslaget i år, så skjønner jeg ingenting. Petter er fantastisk god; han har tempo og teknikk, temperament, vilje, et godt skudd og solid spilleforståelse.

- Har du noen kandidat(er) til landslaget?

- Hvis Espen Olsen tar det steget jeg håper, tror jeg han blir landslagsaktuell.

- Hva synes du om det høye antallet utlendinger i norsk fotball? Får de unge talentene nok spilletid?

- Selvsagt er det ikke heldig med mange utlendinger på kort sikt, men dette er en del av utviklingen som ikke er til å stoppe. Ham-Kam ser til utlandet fordi det er få som er til salgs i Norge, i tillegg til at prisnivået er for høyt. Treneryrket handler om resultater, og det er lett å velge sikre løsninger. Vi er under press hele tiden, og norske talenter skal være gode for å regnes blant de elleve som starter. Hos oss har vi et par som helt klart får kamper denne sesongen, men som neppe er i startelleveren.

- Hva skiller deg fra andre trenere?

- Jeg har jo vært keeper da. Men det jobbes mye likt rundt omkring – jeg har iallfall mye engasjement og motivasjon, men vet ikke om jeg skiller meg så mye fra andre der.

- Hvilke(n) regelendring(er) ønsker du deg?

- Det er altfor lett å få gule kort, men regelendringen som kom på fotballtinget nylig er iallfall et steg i riktig retning. Men det er langt fra nok – soningen er for streng.

- Dommerne havner stadig oftere i fokus. Hvor ansvarlig er du på sidelinjen?

- Jeg skal prøve å oppføre meg så godt jeg kan, men fotball er engasjement og vi trenere lever oss jo mye inn i kampen. Det går fortere og fortere og tettere og tettere, og dermed får dommerne det stadig tøffere. Utviklingen kommer til å tvinge frem profesjonelle dommere etter hvert, selv om den norske dommerstandarden er bra.

- Kan komme med et løfte for sesongen?

- Det skal gjøre vondt å slå Ham-kam.

- Hvor trygt sitter du i jobben?

- Det gidder jeg ikke svare på. Hva tror du da?

TV 2 Nettavisens tips: 13. plass og nedrykk
Plass i fjor: 10. plass

Styrke: Har bunnsolid økonomi etter salget av Petter Vaagan Moen (Brann) og Jarl André Storbæk (Vålerenga), og kan dermed forsterke stallen dersom skuta tar inn for mye vann i vårsesongen. Grodås håper å sikre seg to etablerte spillere i løpet av den kommende uken.

Svakhet: Har mistet general Ståle Solbakken og en rekke solide spillerprofiler. Frode Grodås er et ubeskrevet trenerblad, men har ringreven Lars Tjærnås i bakhånd (som sportssjef).

Hva tror du om vårt tips og om Ham-Kams sjanser i Tippeligaen? Diskuter fotball i Veggavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.