RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan Grodås fylle Solbakkens sko?

Sist oppdatert:
Ståle «Salvatore» Solbakkens sko er store å fylle for Frode Grodås. For store, tror TV 2 Nettavisen, og tipper nedrykk.

Ham-Kams treningskamper finner du her.

Lørdag tippet TV 2 Nettavisen Sandefjord som tabelljumbo. Vi tror Ham-Kam blir nest sist.

Tipp tabellen her.

- Hvis du ikke har satt oss opp blant de fire beste, gidder jeg ikke prate med deg, ler Frode Grodås på telefon fra treningsleir i Spania.

Den ferske tippeligatreneren besto nylig trener III-kurset, og er dermed formelt kvalifisert til å lede Kamma. Før eksamen trente han Hamars stolthet på dispensasjon.

- Jeg fikk toppkarakter på eksamensoppgaven, og kunne ringe klubbdirektøren og si at de slipper å søke etter ny trener, humrer Grodås.

I tillegg til tapet av frelser Solbakken, har stortalentene Petter Vaagan Moen og Jarl André Storbæk forsvunnet fra stallen siden serieslutt i fjor. Troppen synes vel tynn til at Ham-Kam skal overleve.

Stiftet: 10.08 1918
Stadion: Briskeby Gressbane
Meritter: Ingen
Trener: Frode Grodås
Kaptein: Jan Michaelsen
Budsjett: 33,225 millioner Spillerstallen: Klikk her

- Vi forventer å ha to nykommere på plass i løpet av den kommende uken, og det er bare opp til oss å bevise at du og alle andre tar feil. Vi har ikke satt oss en plassmålsetning, men Ham-Kam skal være et godt etablert tippeligalag. Hvis vi er opp mot vårt beste, kommer vi til å vinne mange kamper, og jeg håper jo at andre tror det er lett å slå oss. Vi kan vinne mot og tape mot alle, fastslår Frode Grodås.

Har troen
- Jeg tror vi kommer til å havne rundt midten i år. Førsteellveren er sterk, men vi har en tynn stall og er sårbare for eventuelle skader. Forhåpentligvis klarer vi å hente inn en eller to nye spillere før seriestart, sier Helge Larsen, lederen for BriskebyBanden.

Trener Grodås vil ikke tippe bunnstriden, men har klart syn på tabelltoppen.

- Jeg er helt sikker på at gullkampen står mellom Lillestrøm og Rosenborg. Jeg tror også Vålerenga får skikk på sakene etter hvert, men i mine øyne er det altså to gullfavoritter. Jeg vil ikke tippe de tre siste – det kan slå tilbake. Men nedrykksstriden kan fort bli like jevn som i fjor.

Spillere ut:
Jess Thorup
Petter Vaagan Moen
Jarl André Storbæk
Kenneth Dokken
Marius Røvde
Peter Sørensen
Geir Frigård
Glenn Ståhl
Eddie Gustafsson
Are Tronseth
Axel Smeets

Spillere inn:
Steve Cooreman
Juha Pasoja
Ivar Rønningen
Tommy Øren
Kristian Skogsrud

Ville valgt Vaagan Moen
- Hvis du kunne fått en spiller fra en annen tippeligaklubb, hvem ville du valgt?

- Jeg hadde nok tatt Petter Vaagan Moen, som har trent med oss når han har vært hjemme. Dersom han ikke får fast plass på landslaget i år, så skjønner jeg ingenting. Petter er fantastisk god; han har tempo og teknikk, temperament, vilje, et godt skudd og solid spilleforståelse.

- Har du noen kandidat(er) til landslaget?

- Hvis Espen Olsen tar det steget jeg håper, tror jeg han blir landslagsaktuell.

- Hva synes du om det høye antallet utlendinger i norsk fotball? Får de unge talentene nok spilletid?

- Selvsagt er det ikke heldig med mange utlendinger på kort sikt, men dette er en del av utviklingen som ikke er til å stoppe. Ham-Kam ser til utlandet fordi det er få som er til salgs i Norge, i tillegg til at prisnivået er for høyt. Treneryrket handler om resultater, og det er lett å velge sikre løsninger. Vi er under press hele tiden, og norske talenter skal være gode for å regnes blant de elleve som starter. Hos oss har vi et par som helt klart får kamper denne sesongen, men som neppe er i startelleveren.

- Hva skiller deg fra andre trenere?

- Jeg har jo vært keeper da. Men det jobbes mye likt rundt omkring – jeg har iallfall mye engasjement og motivasjon, men vet ikke om jeg skiller meg så mye fra andre der.

- Hvilke(n) regelendring(er) ønsker du deg?

- Det er altfor lett å få gule kort, men regelendringen som kom på fotballtinget nylig er iallfall et steg i riktig retning. Men det er langt fra nok – soningen er for streng.

- Dommerne havner stadig oftere i fokus. Hvor ansvarlig er du på sidelinjen?

- Jeg skal prøve å oppføre meg så godt jeg kan, men fotball er engasjement og vi trenere lever oss jo mye inn i kampen. Det går fortere og fortere og tettere og tettere, og dermed får dommerne det stadig tøffere. Utviklingen kommer til å tvinge frem profesjonelle dommere etter hvert, selv om den norske dommerstandarden er bra.

- Kan komme med et løfte for sesongen?

- Det skal gjøre vondt å slå Ham-kam.

- Hvor trygt sitter du i jobben?

- Det gidder jeg ikke svare på. Hva tror du da?

TV 2 Nettavisens tips: 13. plass og nedrykk
Plass i fjor: 10. plass

Styrke: Har bunnsolid økonomi etter salget av Petter Vaagan Moen (Brann) og Jarl André Storbæk (Vålerenga), og kan dermed forsterke stallen dersom skuta tar inn for mye vann i vårsesongen. Grodås håper å sikre seg to etablerte spillere i løpet av den kommende uken.

Svakhet: Har mistet general Ståle Solbakken og en rekke solide spillerprofiler. Frode Grodås er et ubeskrevet trenerblad, men har ringreven Lars Tjærnås i bakhånd (som sportssjef).

Hva tror du om vårt tips og om Ham-Kams sjanser i Tippeligaen? Diskuter fotball i Veggavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere