*Nettavisen* Sport.

Kan ha bokset sin siste kamp

TAP: Andreas Evensen tapte lørdagens kamp mot georgieren Kakhaber Avetisian. Nå kan han ha bokset sin siste kamp. (Bildet er fra kampen mot belgiske Alex Miskirtchian i fjor.) Foto: Claus Fisker (NTB scanpix)

Andreas Evensen går i tenkeboksen etter tap. Se video!

08.07.14 09:57

Andreas Evensen tapte sin 22. kamp i proffringen for georgieren Kakhaber Avetisian. Nå går trønderen i tenkeboksen. Han kan ha bokset sin siste kamp.

- Jeg må bare innrømme at jeg sitter her og er litt destruktiv akkurat nå, for det kan jo virke som om miljøforandring ikke er nok, sa Andreas Evensen til NTB like etter kampen, den første han bokset på 14 måneder.

Se videosammendrag fra kampen og intervju med Andreas Evensen nederst i artikkelen!

- Uenig med dommerne
To av dommerne i Esbjerg hadde Avetisian som vinner, mens den tredje holdt på Evensen. Det var tydelig at nordmannen var ringrusten etter å ha vært borte fra boksingen i 14 måneder. Han måtte ta mange treffere i en rotete kamp, men sa selv etter kampen at han aldri var rystet.

- Jeg er uenig i dommeravgjørelsen, for jeg mener jeg gjorde nok til å vinne, sa Evensen, men han innrømmet også at det var en tøff kamp. Han hadde store problemer i tredje, fjerde og femte runde. Han kom heller ikke godt i gang.

Forvirret
- Avetisian forvirret meg da han byttet stil og plutselig begynte å gå med høyrearmen foran (southpaw). Han holdt også mye, men jeg følte at jeg jobbet mer enn ham og er skuffet, sa Evensen.

- Jeg må innrømme at jeg følte det var lenge siden jeg hadde vært i ringen da kampen startet. Det førte til en del tankevirksomhet, fortalte han til NTB.

- Kanskje burde jeg hadde litt bedre tid til forberedelser enn jeg hadde før denne kampen, men på den annen side har jeg trent og sparret godt i Skottland.

Trener Billy Nelson var også skuffet. Han sa til Viasat at han mente Evensen hadde vunnet kampen med iallfall to runder.

Rense hodet
Evensen har både EM- og VM-kamp bak seg, men begge tittelkampene ble tapt.

- Dersom jeg skal nå drømme om en ny tittelkamp, må jeg slå boksere som han jeg møtte i denne kampen. Det klarte jeg ikke. Derfor reiser jeg hjem for å gå i tenkeboksen, sa trønderen.

- Jeg tar ingen avgjørelse om framtiden nå rett etter kampen. Jeg må få renset hodet og tenke gjennom dette, men dersom jeg vil vinne titler, må jeg slå boksere som Avetisian, og det gjorde jeg ikke, slo Evensen fast fra garderoben i Esbjerg lørdag kveld. (©NTB)

Se sammendraget av kampen her.

HTML EMBED


Intervju med Andreas Evensen:

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.