RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: EPA/SCANPIX)

Kan ha brutt tollreglene

Sist oppdatert:
Norske skiskyttere har i flere år tatt premiepenger fra verdenscuprenn i utlandet inn i Norge - lykkelig uvitende om at de kan ha brutt tolldirektoratets regler.

Dersom man tar med 25.000 kroner eller mer inn i Norge, må deklarasjonsskjema fylles ut. Men det er ikke akkurat vanlig praksis når norske skiskyttere passerer tollen med premiepenger tjent i utlandet.

- Nei, det har ikke vært vanlig å gjøre, sier Halvard Hanevold til TV 2 Sporten.

- Har du fylt ut et slikt skjema i løpet av din karriere?

- Nei, det har jeg ikke gjort. Om jeg har hatt med meg for mye penger inn i Norge. Hvor mye kan jeg ikke komme på, men jeg skulle gjerne ha vært klar over reglene, selvfølgelig, sier veteranen.

Hanevold har vært på reisefot siden nyttår og har etter TV2s beregninger (1., 2. og 4. plass i verdenscupen) tjent minst 130 000 kroner siden da. Tollproblemene oppstår fordi det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) betaler ut premiepengene kontant.

- Når utøverne har fått pengene, kvittert for dem og skatten er trukket, så er pengene løpernes ansvar, og ikke vårt, slik jeg ser det, sier Anders Besseberg, president i IBU til TV 2 Sporten.

Brudd på tolldirektoratets regler straffes med bøter.

- Ja, dette er smugling. Dersom slikt oppdages, blir det politianmeldt, sier seniorrådgiver i Toll- og Avgiftsdirektoratet til TV 2 Sporten.

Nå lover Hanevold å studere regelverket nøyere.

- Det kommer jeg helt opplagt til å gjøre. Jeg kommer til å følge reglene som de er, avslutter 37-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere