RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vincenzo Pinto (AFP)

Kan han sørge for mer Juventus-jubel?

Denne mannen skal føre Juventus tilbake til toppen.

Den italienske storklubben Juventus har vært en parentes i toppen av Serie A den siste tiden, med to sjetteplasser i løpet av de to siste sesongene.

Trener Luigi Del Neri fikk sparken etter bare en sesong ved roret, og nå har «Den gamle damen» bestemt seg for hvem som skal føre klubben tilbake til toppen av italiensk fotball.

Valget falt på den tidligere Juve-spilleren Antonio Conte, som denne sesongen førte Siena til opprykk i Serie B.

Conte spilte på midtbanen til Juventus fra 1992 til 2004, og var med på å vinne ligaen fem ganger med laget. På merittlista som spiller fikk Conte også med seg en Champions League-triumf, en Uefa-cuptriumf, en cuptriumf og to landslagsmål på 20 kamper.

Juventus vant ligaen sist gang i 2005 og 2006, men ble degradert til Serie B i 2006 som følge av kampfiksingsskandalen i Italia - og ble også fratatt de to seriemesterskapene.

Dermed står laget uten seriemesterskap siden 2003, men satser stort på å nå tilbake til gamle høyder.

Denne høsten skal lage spille på eget stadion, og blir med det den første italienske fotballklubben som eier sin egen bane.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere