Gå til sidens hovedinnhold

- Kan hevde seg i Flèche Wallonne

Lars Petter Nordhaug er selvskreven på Sky-laget i Ardennene.

Onsdag publiserte Team Sky oppstillingene sine foran rittene i april måned.

Det var for så vidt lite nytt i det: Edvald Boasson Hagen kjører Paris-Roubaix og Amstel Gold Race.

Lars Petter Nordhaug kjører Baskerland rundt som oppkjøring til Ardenner-klassikerne.

Lærevillig klatrer
Men om det er Edvald som pleier å få overskriften, så leverte treningskompisen fra Nøtterøy en prestasjon fra aller øverste hylle under Critérium International forrige helg.

Den ekstremt lærevillige 27-åringen har tatt monstersteg som klatrer de siste to årene. Sist søndag var det han som angrep Cadel Evans da rittet skulle avgjøres på Korsika.

- Han viste nok en gang at han har hevet seg utrolig mye i år. Det er veldig gøy. Han har vært ekstremt dedikert og tålmodig i treningsarbeidet i mange år, så det er fantastisk å se ham lykkes, sier Sky-trener Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Nordhaug: - Håper å være med framme
Årets kanskje aller største høydepunkt kommer allerede i midten av april for Nordhaugs del.

15. april sykles Amstel Gold Race, tre dager senere er det klart for La Flèche Wallonne – mens monumentalklassikeren Liège-Bastogne-Liège avslutter ballet i de kuperte Ardennene søndag 22. april.

For å toppe formen dit, gir knallharde Baskerland rundt optimale forberedelser for nordmannen og mange av konkurrentene hans.

- Jeg håper å være med i front (i Ardennene). Målet mitt er å stille i så god form som mulig, for så å håpe at det går bra. Vi får se litt an hva slags rolle jeg får der nede, sier han beskjeden selv.

Stoler på Nordhaug
Våryre norske sykkeleksperter klør i tunga for å si noen ord om Norges desidert beste klatrer for tiden.

- Jeg så allerede på Mallorca at han hadde tatt et stort steg i år. I Flèche Wallonne er det for eksempel mulig for ham å hevde seg. Da mener jeg ikke at han kommer til å vinne, men han kan kjempe helt i toppen. Liège-Bastogne-Liège er kanskje litt i overkant, men dette er løp som passer ham bra, sier Gino Van Oudenhove til procycling.no.

- Så du tror det kan være morsommere å være norsk i Ardenner-klassikerne enn på mange år?

- Ja, jeg tror det. Dette resultatet er også godt for moralen hans. Som syklist handler det hele tiden om å komme seg videre. Det har han bevist at han har klart denne sesongen.

- Har vist han takler nivået
Kurt Asle Arvesen svar slik på spørsmål om Nordhaug blir en av rytterne det satses på hos Team Sky i Ardennene:

- Absolutt. Etter det han har vist (under Critérium International), banker han på døra for å bli den det kjøres for der.

- Kan han bli tidenes norske klatrer?

- Det er altfor tidlig å si, men han har egenskapene som skal til. Han er liten, lett og har vist at han takler nivået.

Team Sky lar trolig Boasson Hagen teste leggene i Amstel Gold Race, mens Thomas Löfkvist og Rigoberto Uran i utgangspunktet er prioriterte ryttere i de to siste rittene.

Her finner du Sky-oppstillingen for hele april måned!

Kommentarer til denne saken