Kan Hønefoss true Vålerenga?

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Det tror ikke vi og Vålerenga blir sikker på en meget spennende søndagskupong. Sjekk våre tippetips.

31.10.10 12:13

I denne nest siste runden av Tippeligaen går alle kampene samtidig, og alle er å finne på søndagskupongen. Vi skal også innom dansk Superliga, Primera Divison og Serie A. Innleveringsfristen er klokken 17.55.

Tipsmeny søndag:
Oddstips: Odd banker Start
Oddstips: Vi tror på storseier i Madrid
Lesertips: Lesernes oddstips søndag
Travtips Sørlandet: Håkon byr på nye strålende vinnere

Her finner du Sportspills skaderapport for Tippeligaen.

1. Haugesund - Molde
Haugesund er i ferd med å gjøre en meget god sesong, og tre strake seire har tatt laget opp på en fjerdeplass, og bronsen er bare tre poeng unna når to runder gjenstår. 9-5-0 og målforskjell 33-11 på hjemmebane står det respekt av. Skaderapport Haugesund: Djedje Victorien (kne), Dag Roar Ørsal (legg), Erik Mæland (lyske) er fortsatt ute. Karantene: Jarle Steinsland (tre gule).
Molde har fått et løft under det nye trenerapparet med Rösler i spissen. 4-2-0 på de seks siste er sterkt. Det er ikke lenger spennende med tanke på nedrykk eller kvalifiseringsspill, men heller ikke spennende når man ser oppover på tabellen. Eventuell motivasjon må ligge i at det er gøy å seile i medvind for en gangs skyld denne sesongen, å holde den andre skuffelsen Brann bak seg på tabellen og muligens ta igjen den tredje skuffelsen Stabæk på plassen over, samt at Fall med to scoringer på de to siste ligger godt an til å bli toppscorer i Tippeligaen. Molde har skadefritt lag. Haugesund er sterke hjemme og de har trolig også tilstrekkelig motivasjon til å gå for seieren. Molde har vel ikke vært i bedre form enn de er nå, og er slett ikke sjanseløse på Haugesund stadion. Men Haugesund skal ikke ha noen ripe i lakken på sin fine hjemmestatistikk nå, to runder før slutt, i det som blir klubbens beste sesong noensinne. Vi tror mest på poengdeling. HU i kamp 1.

Nå kan du tippe på iPhone

2. Hønefoss BK - Vålerenga
Hønefoss ga tilsynelatende opp å klatre bort fra kvalifiseringsplassen for mange runder siden. Med 0-1-5 på de seks siste er det for lengst for langt opp til sikker plass, samtidig som tannløse Kongsvinger i realiteten ikke utgjør noen som helst trussel fem poeng bak. Hønefoss tar de eventuelt nødvendige poengene mot Sandefjord i stiste runde. Så må de fokusere 100 prosent på å berge plassen i Tippeligaen ved å slå Fredrikstad, Ranheim, Løv-Ham eller hvem det nå blir, i kvalifiseringsspill.

Skaderapport Hønefoss: David Hanssen (ankel) er fortsatt uaktuell. Resten av laget trente torsdag. Karantene: Leo Olsen (tre gule).

Det blir sølv til Oslos stolthet, det må man være fornøyd med siden man strøk til eksamen på Lerkendal for en snau måned siden. 7-0-1 på de åtte siste er uansett veldig bra. Motivasjonsfaktoren kan slå ut negativt for et lag som er så ferdigspilt som Vålerenga, samtidig som den gleden og entusiasmen de viser i hver eneste kamp trolig holder i to runder til og en verdig avslutning på sesongen.

Skaderapport Vålerenga: Kristofer Hæstad, Freddy dos Santos, Bojan Zajic og Luton Shelton er slitne etter en lang sesong og kan bli hvilt søndag. Lars Iver Strand (ankeloperert) og Gudmund Taksdal Kongshavn (albue) er fortsatt uaktuelle.

Karantene: Davda Leigh (rødt kort for reservelaget).

En nærmest uinteressant kamp, men Vålerenga er det klart beste laget og har flere individualister som ønsker å vise seg frem enn Hønefoss har. Når man i pausen sannsynligvis får meldinger om at Kongsvinger ligger under på Lerkendal blir det hele betydningsløst, men vi prøver på B i kamp 2 på bortelagets styrke.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

3. Kongsvinger - Rosenborg
Med 0-1-4 på de fem siste har Kongsvinger kjøpt billett til Adeccoligaen. Nå står man bare og venter på at toget skal gå. Vinner man i dag og i siste runde, kan man klare kvalifiseringsplassen dersom Hønefoss taper sine gjenstående kamper. Alle vet at det ikke kommer til å skje.

Skaderapport Kongsvinger: Thomas Myhre (skulder), Kai Olav Ryen (kne) og Conny Månsson (korsbånd) er fortsatt ute. Karantene: Ørjan Berg Hansen (tre gule).

Gullet er allerede i Trondheim og Rosenborg kan fokusere på Europa League, der de har hjemmekamp mot Atletico Madrid førstkommende torsdag. Rosenborg skriver om kampen: Nils Arne Eggen gjør et par forandringer på laget foran kampen mot Kongsvinger. Mattias Bjärsmyr spares fra start på grunn av litt skadetrøbbel og inn på hans plass kommer Simen Wangberg. Dermed får Wangberg sin tredje kamp for året, og blir med det også han seriemester 2010.

Trond Olsen tar plassen på venstre kant i stedet for Steffen Iversen som har en kropp som ikke er all verden begeistret for kunstgress. Bakary Saré er syk fredag og dermed usikker foran kampen mot Kongsvinger. Må han melde forfall vil Mushaga Bakenga ta hans plass i troppen. Skulle Mattias Bjärsmyr måtte melde pass tar Alejandro Lago hans plass på benken.

Laget mot Kongsvinger: Örlund, Lustig - Wangberg - Demidov - Dorsin, Henriksen - Annan - Skjelbred, Moldskred - Prica - Olsen.

Klar B dette, selv med endringer i troppen er Rosenborg flere hakk skarpere enn nedrykksklare Kongsvinger. B i kamp 3.

4. Lillestrøm - Viking
Lillestrøm har vært gode i sine siste hjemmekamper, de har 3-2-0 på de fem siste på Åråsen. Med tre poeng i dag er det gode sjanser for at LSK avslutter sesongen på øvre halvdel i denne ganske jevnspilte utgaven av Tippeligaen. Mot Viking har man tradisjoner for å vinne.

Skaderapport Lillestrøm: Marius Johnsen (kne) og Stian Ringstad (beinbrudd) er uaktuelle. Karantene: Lars-Kristian Eriksen (tre gule)

Viking får til lite for tiden. Kun én seier på de siste 11 har tatt laget ned til en 10. plass på tabellen. 2-6-6 på bortebane totalt er i ferd med å bli blant de svakeste. Fire av de fem siste er tapt, og man kan lure på hvor mye krutt Hareide og Viking er klare for å brenne av nå rett før landing på nedre halvdel.

Skaderapport Viking: Rune A. Jarstein Rune, Patrik Ingelsten (kne) og Joakim Austnes er ute resten av sesongen. Jørgen Horn har avsluttet arbeidsforholdet med klubben.

Innbyrdes oppgjør:

22/03-09 Lillestrøm - Viking 1-1
05/05-08 Lillestrøm - Viking 2-0
13/05-07 Lillestrøm - Viking 4-1
23/04-06 Lillestrøm - Viking 3-1
03/08-05 Lillestrøm - Viking 2-0

Vi var en stund inne på uavgjort her, men dette ser mer og mer ut som en hjemmeseier, med Lillestrøms gode form og Vikings mangel på form. med et par av de faste spillerne ute går det mot et nytt tap for Viking. Vi prøver ren H i kamp 4.

5. Odd - Start
Odd cruiser inn til en plass på øvre halvdel. Nervepirrende er det ikke, selv om teoretikeren vil påpeke at tredjeplassen er innenfor rekkevidde. Man har flotte 4-1-0 på de fem siste hjemmekampene, og nå skal man avslutte årets sesong på Skagerak Arena med stil.

Skaderapport Odd: Tommy Svindal Larsen (kne) er fortsatt ute. Mattias Andersson er også ute. John Anders Bjørkøy er såvidt i gang med trening igjen etter smellen han fikk mot FFK i fjor høst.

Start ligger på plassen bak Odd. De har 3-4-7 på bortebane og har ikke vunnet en bortekamp siden juli (2-1 mot Molde). Men med 2-3-0 på de fem siste uansett bane blir det feil å si at laget er ute av form. De to siste bortekampene har endt 3-3 i Kongsvinger og 0-0 i Hønefoss.

Skaderapport Start: Hunter Freeman (kne) og Fredrik Strømstad (smell i hodet) er usikre. Morten Hæstad (rygg) og Rune Nilssen (menisk) er fortsatt ute.

Det står 8-0-2 fordel Odd på de ti siste tilsvarende. Vi er usikre på hvor mye Start legger i denne kampen, da de er ferdigspilt og har sett litt likegyldige ut i sine siste bortekamper. Ikke at de ikke prøver å vinne, men de kjemper ikke akkurat med kniven på strupen heller. Odd skal vinne dette hvis de vil, de er i godt driv og bør klare 2-0 eller deromkring i sin siste hjemmekamp for sesongen. H i kamp 5.

6. Stabæk - Sandefjord
Dette må være kupongens kjedeligste kamp rent tippemessig. Målrikt kan det sikkert bli, men begge lag er ferdigspilte. Stabæk kan ikke være fornøyd med årets sesong, de ender i beste fall rundt midten av tabellen. De vant 2-1 over Aalesund i sin forrige hjemmekamp.

Skaderapport Stabæk: Daniel Nannskog (strekk) er ute resten av sesongen. Karantene: Bjarni Ólafur Eiríksson (tre gule)

Sandefjord rykker ned etter en flau og totalt mislykket sesong, dessverre. De har ennå ikke vunnet en bortekamp, og gjør det neppe nå heller. Sist vi dømte dem nord og ned spilte de 2-2 borte mot Aalesund og ødela begge kupongene våre og sikekrt mange andres også, og helt sjanseløse er de vel ikke i dag heller.

Skaderapport Sandefjord: Samir Saric er ute resten av sesongen med en korsbåndskade. Rune Hansen (lyske) kan rekke kampen mot Stabæk. Karantene: Victor Demba Bindia (tre gule).

Folkerekka viser 78-11-11 og det er her man garderer hvis man går for de helt store premiene. Dette skal Stabæk selvsagt vinne, og vi klarer ikke markere noe annet enn H i kamp 6.

7. Tromsø - Strømsgodset
Skal bronsen likevel glippe for Tromsø? De har hatt den i lomma hele høsten, men med ett poeng på de tre siste er lagene under kommet så nær at Tromsø må ha noen få poeng til for i sikre tredjeplassen. 9-2-3 på hjemmebane er fortsatt meget sterkt, og kun 8 mål er sluppet inn på Alfheim. Ett av dem kom i forrige hjemmekamp mot Molde, der ingen av lagene skapte stort men Hoseth klemte inn 1-0 og ble matchvinner for Molde.

Tromsø har skadefritt lag.

Strømsgodset har en cupfinale å se frem til, og utover det ender man rundt midten i Tippeligaen. 3-2-9 på bortebane er ikke like håpløst som vanlig, men de tre siste bortekampene er tapt med to måls margin eller mer.

Skaderapport Strømsgodset: Steffen Nystrøm, Kim André Madsen og Muhamed Keita ute med skader.

Innbyrdes oppgjør:

26/07-09 Tromsø - Strømsgodset 2-1
06/07-08 Tromsø - Strømsgodset 2-0
21/10-07 Tromsø - Strømsgodset 2-2
19/06-02 Tromsø - Strømsgodset 4-2

Vi tviler litt på Strømsgodsets motivasjon denne gangen, da cupfinalen er det eneste morsomme som gjenstår i år, selv om det er noen uker til. Hvorfor skal Godset kjempe for poeng på Alfheim i dag? Det er ikke lett å svare på. De har ikke bruk for poeng, det er det Tromsø som har. Vi ender opp med en HU-gardering her, det føles litt sløsete da Tromsø burde vinne greit mot et av ligaens svakeste bortelag. Men det er noe ved Tromsø for tiden som gjør at 0-0 ikke kan utelukkes. HU i kamp 7.

8. Aalesund - Brann
Aalesund ligger på femteplass, med muligheter til å klatre til fjerde og faktisk også tredje hvis alt klaffer. De har fine 3-1-1 på de fem siste, men er samtidig uberegnelige når de spiller 2-2 hjemme mot Sandefjord og kaster to poeng ut av vindu, for så å slå Viking 3-1 i Stavanger. Aalesund har sine dårlige dager og som tippere må vi være på vakt, noe vi ikke var da det ble 2-2 mot Sandefjord.

Skaderapport Aalesund: Demar Phillips (lyske) er ute resten av sesongen. Amund Skiri (hofte) og Magnus Sylling Olsen (kne) er usikre.

Brann har sikret plassen for neste sesong, men som stolte bergensere liker man ikke synet av at Sportsklubbens ærverdige navn hviler på streken for kvalik-spill. Det er fortsatt mulig å reparere helthetsinntrykket, for lagene over ligger tett og nær. Noe stort bortelag er man ikke denne sesongen, og de to siste bortekampene er tapt knepent for Lillestrøm og Vålerenga. Fin 3-0 seier i Tromsø før det.

Skaderapport Brann: Tihan Jaiteh sliter fortsatt med lyskeproblemer. Gylfi Einarsson er fremdeles skadet og fredag ettermiddag er det også klart at Jan Gunnar Solli må stå over mot Aalesund. Karantene: Eirik Bakke (sju gule), Rodolph Austin (5 gule).

Innbyrdes oppgjør:

19/09-09 Aalesund - Brann 3-0
05/04-08 Aalesund - Brann 4-2
20/10-07 Aalesund - Brann 2-1
02/05-05 Aalesund - Brann 1-3

Aalesund liker å slå Brann, og dette oppgjøret er blant kupongens mest interessante i og med at det er prestisjefylt. Aalesund gjorde en god prestasjon i Stavanger sist, og de er det en fare for at de slipper seg ned et par hakk i dag. Vi har sett et par ganger nå at dette laget kan senke eget nivå mot svakere motstandere, som Hønefoss og Sandefjord, men Brann faller tross alt ikke i denne kattegorien selv om de ligger i bunnsjiktet, og vi mener dette er en kamp Aalesund og Rekdal vil gjøre mye for å vinne. Brann har ingenting å tape på å gå knallhardt ut fra start i dag, og vi tror på en målrik og spennende kamp som Aalesund ikke taper. HU i kamp 8.

9. Esbjerg - Brøndby
Dansk Superliga. Esbjerg har kun ett tap på sine ti siste, alle turneringer medregnet. Fire av de fem siste har endt med poengdeling. Likevel ligger på nedrykkssplass etter at bunnoppgjøret Randers - AaB endte 1-1 på lørdag. De tapte sesongens fire første kamper og sliter fortsatt med karre seg til en trygg plass. Hjemme på vestkysten har de fattige1-2-3 totalt. Viktige Søren Rieks er ute med skade i dag.

Brøndby ligger på tredjeplass etter varierende prestasjoner den siste tiden. 1-1-3 på de fem siste, nærmere bestemt. De tapte selvsagt bortekampen mot FCK, men klarte 1-1 mot FC Nordsjælland etterpå.

Brøndby kan innta 2. plassen med seier i dag, og vi tror de har brukbare sjanser til å få med seg noe fra Esbjerg. UB i kamp 9.

10. Atletico Madrid - Almería
Vi fikk gleden av å se Atletico spille Europa League-kamp mot våre egne trøndere i Rosenborg, og nivåforskjellen ble mer og mer tydelig utover i kampen, og var et faktum da Aguero kom innpå og vartet opp med flott spill. 3-0 ble det, og på torsdag stiller Atletico på Lerkendal. Man deltar også i hjemlige Copa del Rey, der Las Palmas fikk juling 5-0 på egen bane etter to mål av Aguero og to av Costa. I serien står Atletico med 3-0-1 og målforskjell 8-2 på hjemmebane. Da har de allerede møtt Barcelona og tapt 1-2.

Forlan ble hvilt i cupkampen på Las Palmas men er tilbake her. Også Dominguez er tilbake, og det ser meget bra ut med troppen til hjemmelaget.

Almeria spilte cupkamp så sent som på torsdag, der de tok en fin 3-2 borteseier over Real Sociedad. De har også vunnet borte mot Deportivo la Coruna, i serien, men ellers har sesongen vært en skuffelse. Med 1-4-3 totalt er det bare målforskjellen på 6-7 som holder dem over nedrykk. Almeria har ikke imponert så langt, og laget virker svakere enn forrige sesong.

Innbyrdes oppgjør:

23.09.2009 Atletico Madrid - Almeria 2 - 2
30.05.2009 Atletico Madrid - Almeria 3 - 0
06.04.2008 Atletico Madrid - Almeria 6 - 3

Her nøler vi ikke med å sette en ren H. Dette skal Atletico vinne forholdsvis enkelt, og Forlan vil nok gjerne markere seg med et mål eller to nå som han har scoret litt mindre enn vanlig og blitt byttet ut en del i det siste. Klar H i kamp 10.

11.Athletic Bilbao - Getafe
Bilbao er som vanlig sterke på hjemmebane. De står med 2-0-2 hittil, men har de møtt og tapt for både Barcelona og Real Madrid allerede. Real Zaragoza og Mallorca ble slått i de to andre. På torsdag slo man Alcorcon 1-0 i cupen.

Det er noe rusk i forsvaret der Amorebieta og Ocio, to av de faste, er ute, men heldigvis er Aurtenexte tilbake i dag og hjemmelaget kan stille en brukbar defensiv.

Getafe skuffet litt med 1-1 borte mot Portugalete i cupen på onsdag, men det spilles som kjent returkamper. I serien har de 1-1-2 på bortebane, poengene kom med 2-2 mot Deportivo La Coruña, i en kamp de lett kunne vunnet hadde dommeren ikke villet det annerledes, og 1-0 mot Racing Santander.

Getafe svekkes offensivt da Parejo er ute i dag. Han erstattes trolig av Albin. Casquero, Gavilan, Mane og Torres er heller ikke med i dag.

Innbyrdes oppgjør:

20.03.2010 AC Bilbao - Getafe 2 - 2
28.09.2008 AC Bilbao - Getafe 0 - 1
23.03.2008 AC Bilbao - Getafe 1 - 0
18.02.2007 AC Bilbao - Getafe 2 - 0
28.01.2006 AC Bilbao - Getafe 1 - 0
16.03.2005 AC Bilbao - Getafe 1 - 2

Til fryktet hjemmelag å være, har Bilbao ikke lykkes i veldig stor grad mot Getafe de seneste sesongene. Vi har størst tro på hjemmeseieren i dag, men ikke mer enn at vi garderer for en uavgjort på Getafes evne til å overraske mot de gode. HU i kamp 11.

12. Catania - Fiorentina
Sicilianske Catania har 0-3-2 på sine fem siste kamper, inkludert en mindre imponerende forestilling hjemme mot Varese i cupen, som endte 3-3. I serien er det fortsatt ingen som har fått med seg mer enn ett poeng over sundet, Catania har 2-2-0 og målforskjell 6-3 på hjemmebane. I dag er hjemmelagets farligste angrepsvåpen Lopez suspendert, det trekker sjansene for hjemmeseier noe ned. Antenucci spiller på topp i dag.

Fiorentina er best på hjemmebane, borte har de ikke bedre enn 0-1-2 og 2-4 i målforskjell. De ligger på en 15. plass, men har kun ett poeng mer enn jumbo Parma, og trenger poeng i dag for ikke å havne under streken. Når man ser på Fiorentinas statistikk blir man alt annet enn trygg på borteseier her. Det er godt over et halvt år siden de sist vant en bortekamp, og man har 2-6-9 på sytten spilte kamper fra og med april. Før eller siden må imidlertid borteseieren komme, og kanskje blir det i dag, da både Vargas og lagets levende legende Mutu er tilbake fra skader nå. De har klart det før:

24.03.2010 Catania - Fiorentina 1 - 0
10.05.2009 Catania - Fiorentina 0 - 2
23.09.2007 Catania - Fiorentina 0 - 1
18.02.2007 Catania - Fiorentina 0 - 1
29.05.2004 Catania - Fiorentina 1 - 1

Helt åpent dette, og det passer bra at vi har en helgardering å bruke her. HUB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 324-rekker

Klikk her for å levere 324-rekkeren med TippStation. TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 31.10.2010 17:55
1. Haugesund - Molde H U
2. Hønefoss BK - Vålerenga B
3. Kongsvinger - Rosenborg B
4. Lillestrøm - Viking H
5. Odd - Start H
6. Stabæk - Sandefjord H
7. Tromsø - Strømsgodset H U
8. Aalesund - Brann H U
9. Esbjerg - Brøndby U B
10. Atletico Madrid - Almería H
11. Athletic Bilbao - Getafe H U
12. Catania - Fiorentina H U B

-

324-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 31.10.2010 17:55
1. Haugesund - Molde H U B
2. Hønefoss BK - Vålerenga B
3. Kongsvinger - Rosenborg B
4. Lillestrøm - Viking H
5. Odd - Start H
6. Stabæk - Sandefjord H
7. Tromsø - Strømsgodset H U
8. Aalesund - Brann H U B
9. Esbjerg - Brøndby H U B
10. Atletico Madrid - Almería H
11. Athletic Bilbao - Getafe H U
12. Catania - Fiorentina H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Tippetips

Mest lest på Sport

Annonsebilag