RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan hun banke Brækhus?

Foto: All over Press
Sist oppdatert:
Den norske boksedronningen er ute etter en verdig motstander.

Cecilia Brækhus har vunnet samtlige av sine 24 kamper som proffbokser og har i realiteten aldri vært i nærheten av å tape en kamp.

3752380

Etter lørdagens nedsabling av franske Myriam Lamare innrømmet Sauerland-promotor Nisse Sauerland at det er vanskelig å finne verdig motstand for «The first lady».

- Det er selvfølgelig vanskelig når Cecilia er så god at hun slår alle. Floyd Mayweather har det samme problemet i herreboksing. Jeg mener Cecilia må opp eller ned i vekt for å finne verdig motstand, sa Sauerland til Nettavisen.

Se kvinnenes kilo-for-kilo-ranking her

Se kvinnenes weltervekt-ranking her

Onsdag presenterte Nettavisen en liste over mulige boksere, som kan komme til å bli Cecilia Brækhus' neste motstander, for Nisse Sauerland. Den listen inneholdt de seks navnene du finner lenger ned på siden, i tillegg til Klara Svensson.

- Alle navnene på listen du presenterer, er aktuelle, bortsett fra Klara Svensson, sier Sauerland til Nettavisen.

Svensson ble nemlig en del av Sauerland-teamet i fjor høst og er, i likhet med Brækhus, foreløpig ubeseiret i sin karriere. Grunnen til at en kamp mellom de to ikke er aktuelt nå, er trolig at Sauerland vil bygge opp Svensson og beholde smultringen på statistikken hennes.

Under presenterer vi derfor en liste, med seks mulige motstandere for Cecilia Brækhus:

Christina Hammer
Alder: 23 år
Vektklasse: Mellomvekt (1)
Record: 16-0
Nasjonalitet: Tyskland

Hammer er suveren i mellomvektklassen, men har ikke all verdens med motstand å måle seg med. Kun 15 utøvere er registert i mellomvektklassen hos Boxrec. Om en snau måned får hun imidlertid besøk i mellomvektsklassen av en av Brækhus' tidligere motstandere. Jessica Balogun, som vanligvis går i weltervekt, får nemlig muligheten til å kjempe om tittelen i mellomvekt i Sachsen Anhalt. Balogun tapte på poeng mot Brækhus i 2012. Mikaela Lauren, som ble kncoket ut av Brækhus i 2010, tapte på poeng for Hammer i fjor. Hanmmer er ranket som nummer 21 i verden kilo for kilo.

Anne-Sophie Mathis
Alder: 36 år
Vektklasse: Lett mellomvekt (1)
Record: 27-3
Nasjonalitet: Frankrike

Har allerede tapt mot Brækhus én gang, men er den bokseren som har vært nærmest å ta fra den norske boksedronningen hennes titler. Har tatt 23 knockout-seirer på 30 kamper og gått opp en vektklasse til lett mellomvekt nå. Er ranket som den beste i den vektklassen, men har i likhet med Hammer, lite motstand. Knockoutstyrken til Mathis er imidlertid fryktet, og skrekkbildene av hvordan hun brutalt knocket ut Holly Holm i 2012 har gått verden rundt. En omkamp mot den franske 36-åringen kan trigge interessen hos det norske folk.

Holly Holm
Alder: 32 år
Vektklasse: Weltervekt
Record: 33-2-3
Nasjonalitet: USA
(Southpaw)

En kamp mellom Cecilia Brækhus og Holly Holm er noe det har vært snakk om i lang, lang tid nå. Etter helgens kamp sa Brækhus igjen at hun er interessert dersom Holm er interessert. For øyeblikket satser imidlertid Holm på Mixed Martial Arts. Likevel er Nisse Sauerland optimistisk med tanke på å få til en kamp mot amerikaneren. Mail-utvekslingen mellom Sauerland og Holms manager, Lenny Fresquez, har pågått de siste ukene, og dialogen er positiv. Sauerland er optimistisk og tror han kan få til den kampen i løpet av dette året. Det har han imidlertid sagt før også. Det er over et år siden Brækhus sendte ut denne utfordringen til Holm. Kanskje får vi endelig se en kamp mellom de to?

Fernanda Soledad Alegre
Alder: 26 år
Vektklasse: Lett weltervekt (4)
Record: 17-1-1
Nasjonalitet: Argentina

Cecilia Brækhus snaker stadig om «et par latinamerikanske jenter». Fernanda Soledad Alegre er trolig én av dem. Hun er ranket som nummer fire i vektklassen under og står med imponerende 17 seirer og ett tap, i tillegg til en uavgjort. Tapet kom helt tilbake i 2009. Problemet til Alegre er, som for alle andre, at hun aldri har møtt en bokser i nærheten av klassen til Brækhus. Har møtt mye svak motstand og Darys Esther Pardo, som ble knocket ut i forrige kamp, har tapt ni av sine siste 15 kamper.

Ana Laura Esteche
Alder: 23 år
Vektklasse: Lett veltervekt (1)
Record: 10-3-1
Nasjonalitet: Argentina

I samme vektklasse og fra samme land er Ana Laura Esteche. Hun er ranket som nummer én i vektklassen under Brækhus til tross for at hun tapte for lettvekteren Victoria Noelia Bustos så sent som i september. Er ikke kjent for å avslutte kamper og har gått tiden ut i sine sju foregående kamper. Har tiden foran seg og kan en dag klatre høyt opp på pound-for-pound-listene. I dag er hun imidlertid så langt nede som 33.-plass hos Boxrec.

Layla McCarter
Alder: 34 år
Vektklasse: Weltervekt
Record: 35-13-5
Nasjonalitet: USA

Veteranen har gått på hele 13 tap i sin karriere og høres slik sett ikke så veldig interessant ut. Seierer i hennes 12 siste kamper gjør imidlertid at Layla McCarter er ett av navnene Cecilia Brækhus selv nevner til stadighet. McCarter tilhører samme vektklasse som Brækhus og beseiret Noni Tenge på teknisk knockout i sin forrige kamp. Det begynner imidlertid å nærme seg ett og et halv år siden, og det spørs om McCarter kan la seg friste til å komme tilbake til ringen for å møte verdens beste kvinnelige bokser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere