Etter at Tour of Californias første etappe ble avlyst grunnet snøvær og protester fra syklistene har arrangøren tatt grep og flyttet starten på den andre etappen til Nevada City, som var startsted for den første etappen i fjorårets utgave.

LES MER:Rytterprotest førte til avlysning

Starten skulle opprinnelig gå i Squaw Valley, men faren for dårlig vær hos arrangøren av de olympiske vinterlekene i 1960 ble ansett som for store. Den andre etappen vil dermed bli identisk som åpningsetappen i 2010 og gå fra Nevada City til Sacramento.

SE BILDENE AV SNØVÆRET:Welcome to snowy California

- På grunn av ustabile vær- og veiforhold har rittarrangøren avgjort at den beste måten å sikre en god gjennomførelse av den andre etappen er å flytte starten til Nevada City, heter det i en pressemelding.

På grunn av at starten flyttes fra Squaw Valley til Nevada City vil syklistene kjøre tre lokale runder i Sacramento i stedet for én.

Kan Thor følge opp Alex?
På den første etappen i fjorårets Tour of California, som altså har samme start- og målsted som årets andre etappe, var den norske innsatsen fantastisk.

Alexander Kristoff, som nylig ble nummer fire på den åttende etappen av Giro d’Italia, spurtet inn til tredjeplass i Sacramento. Bare slått av Mark Cavendish og Juan Jose Haedo.

Mens Kristoff var nær sin første seier i proffsirkuset jager Hushovd sin første seier i den lekre verdensmestertrøya.

Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen er på plass for å forsvare de norske fargene i årets Tour of California, forhåpentligvis opprettholder de to den gode trenden norske ryttere har i Sacramento.

Kjører for plass i Tour de France-laget
Den unge HTC-rytteren Tejay Van Garderen kjører for en plass på HTC-High Roads lag i Tour de France. 22-åringen tror han kan vinne Tour of California sammenlagt, og muligens sikre seg billett til Frankrike og årets store sykkeleventyr.

- Jeg tror jeg kan vinne. Det er målet mitt da jeg starter rittet. Jeg vil ha seieren, sa gutten fra Tacoma, Washington til velonation før rittet.

- Hvis det sikrer meg en plass i Tour de France er det flott, fortsetter Van Garderen.

Den lovende klatreren imponerte da han ble tredjemann sammenlagt i fjorårets utgave av Critérium du Dauphiné. Bare slått av Alberto Contador og Janez Brajkovic.

Bak amerikaneren på resultatlisten var ryttere som Denis Mentsjov, Samuel Sanchez og Jurgen Van Den Broevk. Trioen ble henholdsvis tre, fire og fem i Tour de France en måned senere. Kanskje var det et tegn på at Van Garderen er klar for større oppgaver.