Gå til sidens hovedinnhold

- Kan ikke drive med idrett uten å jukse

Mads Kaggestad mener Riccardo Riccò burde finne seg noe annet å gjøre.

Etter at nyheten om at Riccardo Riccò skal ha innrømmet å ha utført blodoverføringer i sitt eget hjem ble kjent mener den tidligere Crédit Agricole-rytteren Mads Kaggestad at italieneren kan finne på noe annet å gjøre.

- Jeg tror ikke han kan drive med idrett uten å jukse. Det er sånn jeg ser på Riccò. Jeg stoler ikke på han i det hele tatt, sier Kaggestad til procycling.no.

Det er kanskje ikke rart han ikke stoler på Riccò. I høst uttalte italieneren at han var en ny mann .

Kaggestad mener Vacansoleil burde si adjø til italieneren så fort som mulig.

- Hadde jeg vært Vacansoleil nå hadde jeg avsluttet kontrakten og hadde jeg vært Riccò hadde jeg funnet meg noe annet å gjøre. Jeg tror det er best for han, nå går det jo ut over helsen hans også.

- Det er mange ærlige sjeler der ute
Det nederlandsk laget har både Riccò og den dopingtattte spanjolen Ezequiel Mosquera på lønningslisten. Mosquera kan kjøre ritt i påvente av b-prøven. At Vacansoleil bruker ressurser på å lønne Riccardo Riccò og Ezequiel Mosquera er uforståelig for Kaggestad.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de skal satse på de. Hvorfor kan de ikke heller satse på noen unge, talentfulle, rene ryttere? Det er jo masser av de. Det er mange ærlige sjeler der ute som de heller burde brukt alle pengene sine på, mener 33-åringen.

LES MER: Spansk dopingtrøbbel

Vacansoleil har ifølge velochrono uttalt at de ikke har nok beviser til å fatte en avgjørelse, men de understreker at enhver rytter eller medarbeider som bryter UCIs regler vil bli avskjediget umiddelbart.

Enn så lenge får både Riccò og Mosquera lønn.

- Gråsone-lag
- Det er jo et gråsone-lag, føler jeg da, med de holdningene de har i forhold til å signere tidligere dopingtatte ryttere, forteller Kaggestad til procycling.no.

- Den holdningen de også hadde når de ble konfrontert med kritikken i forhold til å signere disse var litt sånn 'ja, men det er bedre å signere en som har blitt tatt og har lært', nesten som man skulle tro at de tok det som en forutsetning at folk juksa, fortsetter han.

DISKUTER RICCÒ HER!

Noe som er sikkert er at Vacansoleils image ikke er blitt styrket i løpet av kvelden.

- Jeg skjønner ikke hvorfor man skal investere masse ressurser i folk som er tatt i doping, undrer Mads Kaggestad.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken