Gå til sidens hovedinnhold

- Kan ikke forstå at 240 er «på grensen»

Espen Bredesen er ikke enig med FIS-sjefen.

VIKERSUND (Nettavisen): Etter lørdagens «skandalerenn» i Vikersund uttalte Det internasjonale skiforbundets (FIS) renndirektør Walter Hofer til Nettavisen at det er svindel å få folk til å tro at det er mulig å hoppe 250 meter i Vikersund.

Hofer mener at ingen av utøverne heller mener at det er mulig å hoppe så langt i verdens største hoppbakke. Men skal vi tro de norske hopperne, så stemmer ikke dette.

Samtlige av de norske landslagshopperne Nettavisen har snakket med tror det kan være mulig å stå på 250 meter.

Søndag er det klart for det siste verdenscuprennet i Vikersund.

Verdensrekordforhold
Tidligere storhopper Espen Bredesen sier til Nettavisen at det søndag er verdensrekordforhold i bakken.

- I noen perioder er det verdensrekordforhold, men de må komme med rett hopper. Og når det er sagt så må det også være rett fart. Men er juryen offensiv sånn som de var i andre omgang i går, så er det potensial for å hoppe ordentlig langt. Så får vi se om de er feige når det kommer oppdrift, eller om de er offensive, sier Bredesen til Nettavisen.

Lørdag sa Walter Hofer at Gregor Schlierenzauers hopp på 240 meter var på grensen til det forsvarlige. Det er Bredesen ikke enig i.

- Jeg kan ikke forstå at 240 meter er på grensen når det er hoppet 246,5 meter her. Når Schlierenzauer hopper 240 meter her, så kan alltid noen andre hoppe litt lenger. Og hvis det blir oppdrift, så trenger man ikke så stor høyde og fart. Og da kan det hoppes atskillig lenger. I andre bakker så gjør man jo det, og det vil ikke forundre meg om det også skjer her, sier Bredesen.

- Mulig med 250 meter
- I utgangspunktet skal denne bakken være ti meter større en Planica, og der er det hoppet 240 meter, så da er det ikke usannsynlig at det går an å hoppe 250 meter her, sier NRK-kommentatoren som har Schlierenzauer som favoritt før søndagens renn.

Søndagens kvalifisering starter klokken 13:15, mens selve rennet går av stabelen klokken 14:30.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken