Gå til sidens hovedinnhold

- Kan ikke hvile på laurbærene

Aksel Lund Svindal mener han må være tøff med seg selv for å kunne kjempe om ny medalje.

SCHLADMING (NTB): Aksel Lund Svindal har et stort problem før fredagens storslalåm i VM: Å være tøff nok til å kunne kjempe om en ny medalje.

Han har allerede én gull i utfor, kanskje den gjeveste seieren det er mulig å sikre seg i et VM. Han har en bronse i super G, en prestasjon mange mener var god som gull, startnummer og forhold tatt i betraktning.

Nå står han foran sin siste øvelse, storslalåm. Der skal han hevne hekten fra superkombinasjonen, der en medalje var innen rekkevidde, men der et uhell sendte ham hodestups ut av medaljekampen. Det var irriterende.

- Jeg vet jeg må prøve like hardt igjen, i fredagens storslalåm. Derfor må jeg fortsatt være rå mot meg selv et par dager. Det må ikke bli for behagelig. Jeg vet jeg ikke kan hvile på laurbærene, så nå må jeg virkelig jobbe med meg selv for å holde meg tøff nok, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

Fornøyd og irritert
- Jeg vant det gjeveste gullet det kanskje er mulig å vinne i et VM. utforgullet. Derfor er jeg selvsagt fornøyd, men på den annen side irriterer det meg veldig at jeg ikke klarte å ta medalje i superkombinasjonen også. Det tror jeg er en naturlig innstilling, sier Svindal.

- Selvfølgelig må jeg innrømme at det er en litt slitsom innstilling å ha, men det er tross alt et mesterskap jeg kjører, og det er medaljene som teller, legger han til.

Derfor har han bestemt seg for å være med i storslalåmkampen også.

- Jeg ser på meg selv som medaljekandidat i storslalåm, selv om jeg bare har sjetteplasser som best i den disiplinen fra verdenscupen denne sesongen. Du kan kanskje si jeg er en outsider, mener Svindal, som trives i den tøffe og isete traseen i Schladming.

Den lille muskelen bak kneet som han strakk i utforstarten av kombinasjonen, merker han ikke mye mer til, men han må være litt forsiktig i storslalåmstarten, så ikke han strekker den opp igjen.

- Jeg har et lite problem der, for i slalåmstarten på kombinasjonen klarte jeg ikke å holde igjen. Det er vanskelig, men jeg gjør et nytt forsøk i storslalåm og tar sjansen på at det går bra, selv om jeg taper fem hundredeler i startøyeblikket på å ta det litt med ro, smiler han.

Toppen er viktig
- For å henge med blant de beste i storslalåm, gjelder det å henge med på toppen av traseen, der det er litt flatt kombinert med en del terreng. Jeg tror i alle fall ikke at målhenget blir like viktig i storslalåm som det var i utfor, mener Svindal.

- Det gjelder å gi gass hele veien, og så må jeg ikke tenke på det siste bratte og isete henget før jeg kommer dit.

Han sier at de aller beste kanskje kan vinne noen tideler på å kjøre rått i målhenget, men det er på toppen det gjelder å være god, for å være med i medaljekampen.

Svindal har fått ti behandlinger per dag både tirsdag og onsdag. Han har trent litt på ergometersykkel for å holde det i gang, men torsdag blir det en liten skitur, for nå klarer han også å gå uten at det gjør spesielt vondt.

Den lille muskelstrekken er på retur. Det er ingen skade til særlig besvær lenger. (©NTB)

Kommentarer til denne saken