Gå til sidens hovedinnhold

- Kan ikke svikte Thor fordi andre jukser

Tysk TV rømmer fra sykling. TV2 Sporten satser tyngre enn noensinne.

Het Nieuwsblad, Milano-Sanremo, Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège, Tour de France og Giro di Lombardia.

Dette er faktisk ikke hele sykkelmenyen på TV2 en gang. Mandag offentliggjorde kanalen nye rettigheter: Mellom 7.- og 29. mai blir årets Giro d'Italia blir vist på TV2. Avtalen inkluderer også 2012-utgaven av rittet.

- Sportssjefen vår, Bjørn Taalesen, har jobbet målrettet med giroen for å styrke sykkelsatsingen ytterligere. Nå klaffet det med tilbud og etterspørsel, og det er vi svært glade for, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV2 Sporten til procycling.no.

- TV2 Sporten hater juks
Den vanvittige satsingen her til lands står i sterk kontrast med tyske ARD og ZDFs avgjørelse om å droppe direkteoverføring av Tour de France etter årets sesong.

Les også: - Trist og beklagelig

I Norge vil interessen trolig bare øke etter Thor Hushovds verdensmestertittel i Geelong. Jansen Hagen synes det blir helt feil å straffe nordmannen for andre menneskers dårlige valg.

- Tysk TV flykter fra Tour de France og dopingen, mens TV2 gjør motsatt: Hvorfor?

- Uten å være en ekspert på området, synes det som om sykkelsporten sentralt kjemper en åpen kamp mot dopingondet. De har kommet mye lengre enn mange andre idretter når det gjelder å gå drastisk til verks. Som alle andre som elsker sport, hater TV2 Sporten juks – men skulle vi svikte Hushovd og de andre rene rytterne for å straffe å straffe juksemakerne, så lenge sykkelsporten ser ut til å ta dette på alvor og har erklært krig mot doping? undrer Jansen Hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han mener også TV2-profilen i sendingene rettferdiggjør oppkjøpet av giroen og andre sykkelrettigheter foran 2011-sesongen.

- Det finnes bedre måter for oss å bidra på her, enn å trekke oss ut. Ingen som følger våre sendinger er i tvil om standpunktene til Kaggestad & Co (Johan Kaggestad, TV2s sykkelekspert). I forhold til tysk TV er nok deres holdning preget av at tyskerne er blitt rammet av noen av de verste dopingskandalene de siste årene, påpeker Jansen Hagen.

Giro på Zebra
Tidligere har giroen stort sett blitt vist på NRK og Eurosport. Både pris og kravet om at rittet skal bli vist på moderkanalen, har gjort at TV2 tidligere har vendt tommelen ned for rittet. Nå har TV2-ledelsen imidlertid bestemt seg for å rydde plass i sendeskjemaet på hovedkanalen. Rittet vil også være tilgjengelig for folk som abonnerer på nett-TV (TV2 Sumo). Også denne gangen vil Eurosport vise Giro d'Italia.

Thor Hushovd skal sykle Tour of California i mai, og blir således ikke å finne i rittet. Alexander Kristoff stiller for sitt BMC Racing, mens Lars Petter Nordhaug foreløpig er å finne i bruttotroppen til Team Sky.

I fjor syklet også Gabriel Rasch (da for CervéloTestTeam) rittet. 34-åringen kan fort bli å finne i Tour de Romandie (26.4-1.5) – et ritt som ofte benyttes i oppkjøringen til Giro d’Italia. Men det er fremdeles usikkert om Garmin-Cervélo-rytteren blir med videre til girostarten i Torino den 7. mai.

TV2-kommentator Christian Paasche gleder seg nok til å kommentere rittet uansett hvor mange nordmenn som stiller på startstreken.

- Jeg syns det er helt fantastisk at vi har sikret oss rettighetene til giroen. Nå har vi et vanvittig bra, og ikke minst helhetlig, tilbud til de som er interessert i sykkel spesielt og for de sportsinteresserte generelt. Giroen er minst like spennende og actionfylt som Tour de France og jeg gleder meg som en liten unge til å gå i gang med forberedelsene til rittet, forteller Paasche til procycling.no.

PS! Sykkel-VM er diamanten som fremdeles ikke er på plass i TV2 Sportens samling. Ifølge Jansen Hagen kan «ikke det skje fort nok». NRK Sporten, som viste fjorårets VM i Australia, sitter også på rettighetene til høstens mesterskap i København. Eurosport har også rettigheter til å vise sykkelfesten i Danmark.

Her finner du hele sendeplanen for TV2 foran årets sesong!

Og her finner du Norges beste sykkelnettsted!

Og her finner du diskusjonsforumet til Norges beste sykkelnettsted!

Og her kan du bli venn av Norges beste sykkelnettsted på Facebook!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED
Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken