«Dette er årets bitreste sykkelkrig», har noen hevdet.

Og de har pekt mot Mark Cavendish og André Greipel. Fullt ut forståelig ettersom de to kamphanene I HTC-High Road-leiren har skilt lag, og styrer hvert sitt spurtopptrekk denne sesongen.

Men Cavendish har flere fiender. Én av dem sykler også for et lag som langt sterkere enn Greipels Omega Pharma-Lotto.

- Jeg har ingenting å si til ham (Cavendish). Jeg lar det være opp til folk å konkludere selv om hva som skjedde. Velt skjer, men ikke slike velt. Jeg respekterer ham verken som rytter eller person. Det sier alt, egentlig, forteller Heinrich Haussler til The Sydney Morning Herald.

Spyttet på i Sveits
For å finne roten til tyskaustralierens voldsomme misnøye med Cavendish, må vi tilbake til Tour de Suisse i slutten av juni.

På den fjerde etappen kjempet de to en febrilsk batalje på oppløpet. Haussler så ut til å ha et lite overtak, da briten lente seg inn mot utfordreren i Cervélo-drakt.

Les også: Her går det GALT

Det endte med at de to, og en rekke andre av verdens fremste sprintere smalt i asfalten. Haussler måtte bryte rittet på grunn av et dypt kutt i albuen, mens Cavendish ble deklassifisert og fikk 30 sekunders straff i sammendraget. Dagen etter protesterte også en rekke lag mot 25-åringens oppførsel på oppløpet.

Debatt: Diskutér Mark Cavendish og hans rivaler i vårt nye diskusjonsforum!

Det var imidlertid et opptrinn i etter sprinten som fikk Thor Hushovd (og trolig også Haussler) til å se rødt. Cav ble nemlig beskyldt for å spytte på en liggende Haussler:

- Det er ikke bare rykter. Det var mange som så at han (Cavendish) spyttet, og en sto faktisk så nærme at han røsket tak i ham. Slikt gjør man ikke. En spytter ikke på folk som ligger nede med åpne sår, fortalte Hushovd til TV2 Sporten i etterkant av rittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Haussler gikk også skadet store deler av sesongen i fjor, og fallet i Schwarzenburg var en av årsakene til at han mistet både Tour de France og VM på hjemmebane.

Oppgjøret lar vente på seg i Qatar
De to duellantene sykler siden om side under Tour of Qatar denne uka.

Under førsteetappen satt Garmin-Cervélo-rytteren i fremste rekke og kjempet om etappeseieren. Han ble til slutt nummer to, etter at Tom Boonen dro fram en makeløs avslutning.

Her finner du bildespesial av den spektakulære velten i Sveits!

Cavendish har veltet to ganger på to dager, noe som har fått lagkameratene til å fleipe med at de skal kjøpe støttehjul til mannen med tilnavnet «Cannonball Cav».

I dagene som kommer byr nok muligheten seg for et skikkelig oppgjør mellom de to. Da får man bare gjøre korsets tegn og håpe at det går ryddig for seg.

Haussler: - For sent å si «sorry»!
Haussler gjør det i hvert fall klinkende klart at han ikke har til hensikt å glemme HTC-rytterens oppførsel i den sveitsiske fjellheimen.

- Hvordan vil disse følelsene påvirke spurten din i ditt neste oppgjør mot Cavendish?

- Det vil gjøre meg langt mer besluttsom, men ikke nødvendigvis mot Cavendish. Han er den raskeste sprinteren i verden, og det har han bevist. Jeg tror ikke det blir flere skitne og bitre spurtoppgjør. Dette kommer bare til å føre til god konkurranse, og høyere nivå.

- Er det noe Cavendish kan gjøre for å vinne tilbake respekten hos deg?

- Ingenting. Han kan umulig gjøre opp for dette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ikke engang en unnskyldning?

- Nei, det er for sent. Med alt som skjedde etter på også. Det føles ikke riktig.

Var det noen som sa bitter?

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED