Kan kaste ut Roma

Foto: Scanpix/EPA

Tar UEFA affære, kan Roma bli kastet ut av Champions League etter at dommeren ble skadet av lagets tilskuere i onsdagens kamp.

16.09.04 15:43

En gjenstand traff svenske Anders Frisk i hodet, og han blåste dermed av kampen på stillingen 1-0 til ukrainerne. Han skal ha ment at fjerdedommeren ikke var erfaren nok til å lede kampen, samtidig som sikkerheten til de involverte i kampen ikke var god nok.

- Vi venter på rapporter fra både dommerne og andre, men det er klart at det vil bli en disiplinærsak mot Roma. Datoen for møtet er neste tirsdag, skriver UEFA i en pressemelding.

Mange mulige reaksjoner
Det er flere mulige straffereaksjoner. Roma kan bli dømt til å tape kampen, de kan bli bøtelagt eller dømt til å spille hjemmekampene andre steder. Eller en kombinasjon av flere av disse.

For et par år siden ble den polske klubben Wisla Krakow utestengt fra europeisk fotball i ett år etter at en tilskuer kastet en kniv på Dino Baggio. Etter den alvorlige hendelsen i Roma, kan det kanskje ikke utelukkes at det samme kan skje med den italienske toppklubben.

Og det selv om man kanskje ofte har et inntrykk av at de aller største klubbene slipper billigere unna enn klubber som Wisla Krakow.

- I henhold til normal praksis skal Roma diskvalifiseres fra å spille på hjemmebane, samt at de taper oppgjøret, sier Ukrainas fotballpresident Hryhoriy Surkis ifølge Reuters.

Krever knallhard straff
Lars-Åke Lagrell, sjefen i det svenske fotballforbundet, mener uansett at Roma må straffes knallhardt.

- Det er et helt klart prinsipp innen fotballen - dommeren skal ikke røres. Dette her må ende med en sviende straff, sier Lagrell til Aftonbladet.

Selv mener han at bøter blir for lite i denne sammenhengen.

Diskuter hendelsen i Roma her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.